Kikapott keleten a DAC

Kikapott keleten a DAC

A Fortuna liga 13. fordulójában október 27-én a Nagymihály ellen, idegenben lépett pályára a FC DAC. A sárga-kékek 2:1 arányban vereséget szenvedtek. A jövő héten hazai pályán szépíthetnek…

Peter Hyballa vezetőedzőnek nem kis feladatot jelentett, hogy a keddi, a szlovák kupában a Szenicától elszenvedett váratlan és csúfos vereség után, – ami a kiesést jelentette – a hétvégi mérkőzésre a csalódottság ne nyomja rá a bélyegét. Hyballa mégsem változtatott a kereten.

Az első félidő gól nélkül ért véget. A 45 perc alatt Kalmár, Trelyakov, Záhumenský és Herc is megszerezhette volna a vezetést, de még gyakoriak voltak a hibák. Ez azonban nemcsak a feketében játszó dunaszerdahelyi csapatra, hanem a hazai nagymihályiakra is jellemző volt.

Hírdetés

A második félidő 61. percében a Dunaszerdahely szabadrúgáshoz jutott, amit Davis a kapura tűzött és a labda a kapufáról sodródott a hálóba. A DAC ezzel megszerezte a vezető találatot, ám az öröm nem tartott sokáig, ugyanis a 67. percben Jozef-Šimon Turík lövésével a hazaiak kiegyenlítettek.

Egyre több sárga lapot osztott ki a játékvezető. Az edzők cserékkel igyekeztek frissíteni a csapataikat. A DAC a megszokott Kalmár – Bayo összjátékból majdnem ismét megszerezte a vezetést, de most nem jártak sikerrel. Éles helyzetek következtek, bármelyik együttes megszerezhette volna a vezetést. Ez azonban a hazaiaknak sikerült a véghajrában. Peter Kolesár a 86. percben nyerte meg a Nagymihálynak a mérkőzést.

Összeállítások:


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »