Kijevben ismét átnevezhetik a Bandera sugárutat

A dekommunizáció jegyében nem is oly rég a  kijevi Moszkva sugárút kapta Bandera nevét, azonban lehetséges nem sokáig viselheti.

Ukrajna fővárosában, Kijevben az egykori Moszkva sugárút új nevét a dekommunizácóról szóló törvény értelmében kapta – írja az RBK-Ukrajina.

Kijevben a polgárok ismét át akarják nevezni a sugárutat. Az erről szóló petíció a Kijevi Városi Tanács hivatalos honlapján jelent meg, s már összegyűlt a 10 ezer szükséges szavazat.

Tekintettel arra, hogy Sztepan Bandera személyisége ellentmondásos az ukrán állampolgárok számára is, sőt sokak számára provokatív, ezért a sugárútnak egy semleges nevet kell adni. Ha Ukrajna nem akarja megismételni a szovjet múltat, akkor nem kell ismételni a szovjet módszereket,  nem kell terjeszteni Bandera képét úgy, mint a szovjetek Lenin képét – írta Igor Scsukin, a petíció szerzője.

 

Csatolt_cikkek: Olvasta már?Azt kérik Porosenkótól, hogy újra adományozza Banderának az Ukrajna Hőse címetÚtlezárással fenyegetőznek az utcanevek átnevezése miatt KárpátaljánÁtnevezik a Valentyina Tyereskova nevét viselő utcákat KárpátaljánBenyújtották az Ukrajna átnevezéséről szóló petíciótRovatok: BelföldTelepülés: Ukrajna›KijevCímkék: Ukrajna, Kijev, átnevezésForrás: Kárpátinfo.net


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »