Kijev 600 millió hrivnya bevételre számít az Eurovíziós Dalfesztiváltól

Ukrajna fővárosában, Kijevben a városi vezetés arra számít, hogy az Eurovíziós Dalfesztiválra több mint 20 ezer külföldi látogat el, ami akár 600 millió hrivnyával bővítheti a helyi költségvetést. A város vezetése az elkövetkező két évben 2 millió turista érkezik majd Kijevbe – jelentette a Kijevi Városi Tanács sajtószolgálata.

A fent említett adatok a Városi Tanács bizottságának a város költségvetéséről szóló ülésén hangzottak el, melyen az ukrán főváros turisztikai fejlesztése is szóba került – adta hírül a RIA Novosztyi.

„A turizmus fejlesztésének programján belül arra számítunk, hogy az elkövetkezendő két évben a fővárosba mintegy 2 millió turista látogat el. Mi természetesen az Eurovízióra támaszkodunk. Az előzetes számítások szerint arra számítunk, hogy a dalfesztiválra több min t 20 ezer külföldi személy érkezik majd,”- mondta Anton Taranenko, a Kijevi Városi Tanács turisztikai osztályának vezetője.

Mint ismeretes, Kijev ad otthont 2017-ben az Eurovíziós Dalfesztiválnak, melyet 450 millió hrivnyából fognak megrendezni.

Ukrajna azután nyert jogot a jövő évi fesztivál megszervezésére, hogy Jamala (Dzsamala) krími tatár énekesnő 1944 című dalával megnyerte májusban a Stockholmban rendezett 61. Eurovíziós Dalfesztivált.
Kijev nem először lesz házigazdája a versenynek: korábban 2005-ben rendezték meg a dalfesztivált az ukrán fővárosban azután, hogy az előző évi versenyt Ruszlana Lizsicsko ukrán énekesnő nyerte Isztambulban.

A dalverseny dátuma még nem ismert, a színhelye a szervezők közlése szerint a kijevi Nemzetközi Kiállítási Központban lesz.

Rovatok: KultúraTelepülés: Ukrajna›KijevCímkék: Eurovíziós Dalfesztivál, Kijev, Ukrajna, ukrajnai hírek, kultúraForrás: Kárpátinfo.net


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »