Kiirtották a rendőr teljes családját – elfogták a gyilkosokat

Elfogott az orosz rendőrség a hétvégén három férfit, akit azzal gyanúsítanak, hogy családjának öt tagjával együtt április végén meggyilkolták a belügyminisztérium szamarai körzeti törzsfőnökének helyettes parancsnokát.

Magyar Menedék - Ősmagyar

Irina Volk belügyi sajtószóvivő szerint a gyanúsítottak be is vallották tettüket. A gyilkosság indítékairól azonban Volk nem mondott semmit.

Andrej Gost rendőrezredes, valamint három nő és két férfi holttestére április 24-én, vasárnap találtak rá a Szizrany város melletti Ivasevka községben, a parancsnokhelyettes szüleinek házában. Az összes áldozat Gost családtagja volt, vasrudakkal és kalapácsokkal verték őket agyon. A helyszínen találtak egy hétéves kislányt is, akit súlyos fejsérüléssel szállítottak kórházba. A gyermek, Gost unokahúga, azóta is kómában van.

Vlagyimir Markin, az orosz szövetségi Nyomozó Bizottság szóvivője azt mondta, hogy Gosték házát rablók támadták meg. Sajtóértesülések szerint üzbég férfiak lehettek. Alekszandr Hinstejn, az orosz állami duma biztonsági ügyekért és korrupcióellenes harcért felelős bizottságának elnöke korábban azt mondta, hogy példa nélküli kegyetlenséggel elkövetett gyilkosság indítéka a nyomozók fő feltételezése szerint bosszú volt.

Gost ezredes 2013 és 2015 között a szizranyi belügyi parancsnokság vezetője volt. A városban, ahol magas a bűncselekmények száma, a rendőrség tavaly akciókat hajtott végre az illegális ékszer-, alkohol- és fegyverkereskedők ellen.

Irina Volk hétfőn elmondta, hogy az ügy felderítésében több mint 25 nyomozó, kriminológus, poligráfszakértő és pszichológus vett részt. A gyanúsítottakat április 30-án és május 1-re virradóra vették őrizetbe.


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »