Kiírták a hármas metró felújítási tenderét

Utolsó pillanatban, de mégiscsak kiírta az M3 metró teljes felújítási pályázatát a százszázalékos önkormányzati tulajdonú Főváros Közbeszerzési Kft., így annak vezetője is a helyén maradhat – tudta meg lapunk Tarlós István (Fidesz–KDNP) főpolgármestertől.

Tájékoztatása szerint a tender ma, de legkésőbb holnap megjelenik a Közbeszerzési Értesítőben. A módosított tervek változatlanok: várhatóan február végén kezdődhet a csaknem 140 milliárdos munka, uniós támogatással.

Azt egyelőre nem lehet tudni, pontosan mekkora összegű forrást ítél majd meg Brüsszel az immár halaszthatatlan rekonstrukcióra. Ám a főpolgármester Orbán Viktor miniszterelnökkel folytatott szeptember 2-i találkozóján határozott ígéretet kapott arra, hogy a beruházás teljes költsége és az európai uniós támogatás különbözetét a kormány finanszírozza. Akkor Tarlós István, aki az utóbbi összeget 50 milliárd körülire becsülte, azért szabott tíznapos határidőt a pályázat kiírására, mert megelégelte, hogy Lázár János kancelláriaminiszter rendre a fővárost hibáztatta a késlekedésért. Szintén szeptember elején derült ki, hogy az Európai Bizottság jóváhagyta az M3 metró felújítási támogatásának megerősítésére irányuló pályázati módosítást. Így a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium hivatalosan csak ekkor adhatott ki olyan nyilatkozatot, amely szerint „a pályázat fedezete rendelkezésre áll”. A kormány 2016. április 13-i határozata szerint az M3 metró 125 milliárd forintos támogatási összegű uniós projektje 137,5 milliárdosra nőtt, de garancia híján a Budapesti Közlekedési Zrt. (BKV) kizárólag feltételes pályázatokat írhatott ki.

Hátráltatta a metrófelújítás elindítását a pótlóbuszok ügye is, mert a munkálatok idejére szükséges 150 jármű beszerzését a kabinet megtiltotta, ehelyett szolgáltatásmegrendelést kért, a nemzeti buszstratégiára hivatkozva. Így támasztanák fel a magyar buszgyártást – csakhogy a kínálat szerinti, csak részben hazai alkatrészekből álló járműveket a kellő mennyiségben és határidőre várhatóan egy hazai cég sem képes beszállítani.

A busztender még tart, de a Jobbik tegnap „Szellemvasút helyett metrót Budapestnek!” címmel aláírásgyűjtést indított az M3 vonal felújításáért. Petíciójában az ellenzéki párt a teljes felújítás pénzügyi feltételeinek előteremtését kérné a kormánytól, hogy minél előbb elkezdődhessen a munka.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »