Kiiktatná a házi feladatot az oktatási miniszter

Kiiktatná a házi feladatot az oktatási miniszter

Átszervezné az iskolai tevékenységet Adrian Curaj oktatási miniszter, aki szerint a diákoknak több időt kellene a tanintézetben tölteniük, de nem kellene otthonra házi feladatot kapniuk. 

hazifeladat_illusztracio_01_b

A tárcavezető a Pro Tv vasárnapi adásában arról is beszélt, hogy az iskolában meleg ételt, ebédet is kellene biztosítani a tanulóknak, indoklása szerint ugyanis „ez már a legtöbb fejlett országban így működik, Romániának ugyancsak fejlett államként fel kellene zárkóznia”.

Adrian Curaj úgy vélte: a házi feladatot azért kellene kiiktatni, hogy a diákok a tanórák és egyéb iskolai tevékenységek után mással is tudjanak foglalkozni, „amitől teljes emberré válhatnak”. „Szeretném, ha a gyermekek a mostaninál többet ülnének a tanintézetekben, a más országokban bevett szokások ugyanis ennek hatékonyságát támasztják alá. A tanórák utáni iskolai tevékenységet fontosnak tűnik” – fogalmazott az oktatási miniszter.

Arra a kérdésre, hogy mindez a gyakorlatban is kivitelezhető-e Romániában, a tárcavezető rámutatott: az elképzelés szerinte reális és megvalósítható. Mint kifejtette: a falvakban a tanintézetek általában már délután egy órakor bezárnak, meglátása szerint pedig így nem használják ki hatékonyan a tanügyi infrastruktúrát.

A napi egy meleg étel biztosítása Curaj szerint legkönnyebben vidéken kivitelezhető, ahol „helyi, természetes összetevőkből álló ebédet lehet összeállítani”. A miniszter reméli, hogy ezzel kapcsolatban már idén őszig sikerül megvalósítani egy kísérleti jellegű programot.


Forrás:kronika.ro
Tovább a cikkre »