Kihirdették a Magyar Termék Nagydíj Pályázat határon túli győzteseit: Nívódíjas a VaMaDisz

Kihirdették a Magyar Termék Nagydíj Pályázat határon túli győzteseit: Nívódíjas a VaMaDisz

A Kolozsvári Magyar Napok keretében hirdették ki a Magyar Termék Nagydíj Pályázat határon túli győzteseit. A Kárpát-medencéért Nívódíj kitüntetést többek között a Vajdasági Magyar Diákszövetség (VaMaDisz) veheti át szeptember 6-án a magyar parlamentben. A páláyzaton idén először vettek részt határon túli szervezetek is, áll a szervezők szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményében.

Az idén 38 főcsoportban pályázhattak a vállalkozások. Ez az egyetlen nem szakma specifikus tanúsító elismerés, melyre a gazdaság egész területéről, önkéntes nyilvános pályázat útján lehet jelentkezni.

A páláyzat kiíróinak célja az áruk és szolgáltatások magas minőségi színvonalának elismerése, a nemzetközi piacon versenyképes termékek előállításának elősegítése, a vállalkozások innovatív, fogyasztóközpontú, értékteremtő tevékenységének támogatása, áll a közleményben.

A Tanúsító Védjegy használati jogát kiérdemelte a marosvásárhelyi Petry Látványműhely és Múzeum (Petry Retail Kft.), a szintén marosvásárhelyi Petry Zsigmond kedvenc házi kenőmájas és töpörtyűkrém hagymával termékei (Primacom Kft.) és a székelyudvarhelyi Rega Egyesület Lámpás program, mint a székelyföldi mezőgazdaság modernizációjának szakmai programja.

A Kárpát-medencéért Nívódíj kitüntetést két természetes személynek és három külhoni vállalkozásnak ítélték oda. Közülük többek között a Vajdasági Magyar Diákszövetség (VaMaDisz) érdemelte ki a nívódíjat. A VaMaDiszen kívül a Kincses Kolozsvár Egyesület a Kolozsvári Magyar Napok életre hívásáért és a Pro Cultura Subcarpahica kárpátaljai civil szervezet kapta meg a díjat. Elismerésben részesült: dr. Naszvadi György a Pallas Athéné Domus Concordiae Alapítvány Kuratóriumának elnöke, továbbá Mága Zoltán Prima Primissima-díjas hegedűművész is.

A közlemény szerint Kiss Károlyné Ildikó, a Magyar Termék Nagydíj Pályázati Iroda ügyvivő igazgatója elmondta, évek óta arra törekszenek, hogy a „Kárpát-medencében tevékenykedő magyar szervezetek, vállalkozások aktívan bekapcsolódhassanak a pályázatba”, s idén ez végre sikerült.

A Magyar Termék Nagydíj Pályázatot 2016-ban 19. alkalommal írta ki és valósította meg az Industorg-Védjegyiroda Minőségügyi Kft., a Hipavilon Magyar Szellemi Tulajdon Ügynökség, a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság, a Poli-Farbe Vegyipari Kft., a ProfessionCert Mérnöki Szolgáltató Kft. és a Terc Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. A pályázathoz szakmai támogatást nyújtott a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, a Nemzetgazdasági Minisztérium, a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala, valamint a Közbeszerzési Hatóság.

A Magyar Termék Nagydíj Tanúsító Védjegy használati jogát független szakértői testület javaslata alapján a Magyar Termék Nagydíj Pályázat Kiírói Tanácsa ítéli oda, melyet magyar és angol nyelvű díszoklevél tanúsít és a Hollóházán működő Magyar Porcelánmanufaktúra Kft. alkotógárdája által készített egyedi iparművészeti trófea jelképez, írják a közleményben.


Forrás:vajma.info
Tovább a cikkre »