Kihirdette vb-keretét Golovin Vlagyimir – többen is kimaradtak

Kihirdette vb-keretét Golovin Vlagyimir – többen is kimaradtak

A magyar szövetség honlapján csütörtök reggel tették közzé Golovin Vlagyimir szövetségi kapitány névsorát.

A névsorban – mások mellett – szerepel Szöllősi-Zácsik Szandra is, ám ő sérülés miatt pénteken és vasárnap kihagyja az olimpiai címvédő Franciaország elleni edzőmérkőzéseket, és csak a jövő hét elején csatlakozik a csapathoz.

A héten Budapesten készülő keretből Fodor Csenge, Töpfner Alexandra és Kiss Nikolett maradt ki. A világbajnokságon mérkőzésenként 16 játékos nevezhető, a torna során öt cserelehetőségük van a csapatoknak, az új játékosokat az október elején leadott 35 fős bő keret tagjai közül lehet kiválasztani.

Az olimpiai hetedik helyezett magyarok a vb csoportkörében:

Hírdetés

  • jövő csütörtökön Szlovákiával,
  • szombaton Csehországgal,
  • december 6-án pedig Németországgal találkoznak Llíriában.

Az idei lesz a 25. női világbajnokság – és a 23., amelyre a magyar válogatott kijutott –, de az első, amelyen az 1997 óta megszokott 24 helyett már 32 csapat vesz részt. A tornának december 1. és 19. között Granollers, Llíria, Castelló és Torrevieja ad otthont.

Mind a nyolc csoportból az első három helyezett jut a középdöntőbe, ahol négy, egyenként hatcsapatos csoportban folytatódnak a küzdelmek. Innen az első két-két helyezett kerül a negyeddöntőbe. A magyar csapat a középdöntőben a Koreai Köztársaság, Dánia, a Kongói DK és Tunézia közül három válogatottal találkozhat Granollersben.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »