Kihasználta a rendőrség a bevándorlást: kedvenc cégétől vett autókat

Noha hosszú ideje minimálisra csökkent azoknak a menekülteknek a száma, akik Magyarországon keresztül próbálnak bejutni az Európai Unió területére, a kormány továbbra is érvényben tartja a tömeges bevándorlás okozta válsághelyzetet.

Ez azért érdekes, mert a migrációval összefüggő intézkedésekhez kapcsolódó beruházásokról, beszerzésekről szóló kormányrendelet lehetővé teszi, hogy ne alkalmazzák a közbeszerzési törvényt. Ezért juthatott nyilvános közbeszerzés nélkül új autókhoz és buszokhoz a rendőrség – hívta fel a figyelmet a 24.hu.

Hétfőn például ünnepélyesen átadtak 387 járművet a rendőrségnek: új Mercedes buszokat, Volkswagen Caddyket és Suzuki Vitarákat. Orbán Viktor akkor azt mondta, hogy az idén több mint 15 milliárd forintot fordítottak a rendőrség járműparkjának megújítására, és folytatják a cserét.

A portál megjegyzi, az egyik eladó a kormány kedvenc autóbeszállítója, a Porsche Hungária Kft. volt. A cég budai telephelyén már hetekkel az átadás előtt ott sorakoztak a forgalomba helyezésre váró rendőrségi furgonok.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »