Kihallgatta a rendőrség Andrej Kiskát

POZSONY. Kihallgatta a rendőrség Andrej Kiska köztársasági elnököt, aki sértett félként vallott a vizsgálótiszt előtt a cégétől, a KTAG-től elillant adóinformációk kapcsán. Az üggyel a Nemzeti Bűnüldöző Ügynökség (NAKA) foglalkozik – tájékoztatott róla csütörtök esti híradásában a TA3 hírtelevízió.

„Megerősíthetem, hogy a köztársasági elnök az adóinformációk kiszivárgása kapcsán sértettként vallott a Nemzeti Bűnüldöző Ügynökség (NAKA) előtt" – nyilatkozta a TA3 hírtelevíziónak az elnök szóvivője, Roman Krpelan.

Amint azt a TA3 közölte, a rendőrség adótitok megsértésének gyanújával már decemberben büntetőeljárást indított. A saját soraiból történt szivárogtatást kizárta, s a figyelmet a Pénzügyőrség (FS) irányába fordította.

Martin Wäldl, az Országos Rendőr-főkapitányság (PPZ) szóvivője a TA3 hírtelevízióval közölte, hogy az ügyben hivatali visszaélés, továbbá üzleti, banki és levéltitok, valamint távközlési és adótitok megsértése, illetve személyes adatok illetéktelen kezelésének gyanújával indítottak eljárást.

Az államfő cégével kapcsolatos adótitkok kiszivárgásának ügyében a Pénzügyőrség belső ellenőrző szervével együttműködve az adóhivatal és a pénzügyminisztérium is vizsgálódott. A rendőrség a további lépésekről egyelőre hallgat. „Tekintettel a változatlanul folyamatban lévő vizsgálatra jelenleg semmilyen az üggyel kapcsolatos közelebbi információval nem lehet szolgálni" – mondta Wäldl a TA3-nak.


Forrás:hirek.sk
Tovább a cikkre »