Kihagyja a riói olimpiát Halep és Raonic

Kihagyja a riói olimpiát Halep és Raonic

Úgy tűnik, egyre több sportoló gondolja meg magát, és a zikavírustól való félelmében inkább nem vesz részt a riói olimpián. A legjobb golfozók után most két sztárteniszező, a wimbledoni döntős Milos Raonic és a női világranglista 5. helyén álló Simona Halep jelentette be, az egészségük védelme érdekében kihagyják a nyári játékokon való indulást.

Miután a világ legjobb golfozói bejelentették, hogy a zikavírus miatt nem vesznek részt a riói olimpián, most a teniszezők legjobbjai is sorban mondják le a szereplésüket az egészségüket védve. Szinte egyszerre jelentette be közösségi oldalán a női világranglistán ötödik Simona Halep és a wimbledoni fináléig menetelő Milos Raonic, hogy visszalép a 2016-os riói olimpiai játékoktól, miután nem szeretnék kitenni magukat a zikavírus okozta veszélyeknek.

Simona Halep nem lesz ott a riói olimpián

– Orvosaimmal és a családommal is megbeszélve úgy döntöttem, nem indulok el a riói olimpiai játékokon, mert túl nagy a kockázat a karrierem és az egészségem szempontjából, különösen nőként. Nem kockáztathatom meg, hogy ne legyen saját gyerekem, miután a teniszkarrieremet befejeztem – írta a közösségi oldalán a 24 éves román játékos.

Az élete formájában teniszező Milos Raonic szintén az egészsége védelme miatt döntött a távolmaradás mellett, holott a kemény pályán rendezett olimpiai tornán az egyik fő esélyesnek számított volna.

– Hosszasan mérlegeltünk a családommal és az edzőimmel, és a zikavírus körüli bizonytalanság miatt döntöttem úgy, hogy nem utazok el a tornára – közölte saját Facebook-oldalán Raonic.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »