Kihágásként vizsgálja a rendőrség Sólymos László ügyét

Kihágásként vizsgálja a rendőrség Sólymos László ügyét

Kihágáskánt vizsgálja a rendőrség Sólymos László (Híd) volt környezetvédelmi miniszter és az öccse januári incidensét, amely egy pozsonyi, Lőrinckapu utcai ázsiai étteremben történt. A rendőrség először garázdaság miatt indított büntetőeljárást a január 22-én történt ügyben.

„Az összes szükséges vizsgálat elvégzése után a rendőrség a továbbította az ügyet a Pozsonyi Járási Hivatal illetékes osztályához” – számolt be a rendőrség a közösségi hálón az ügy fejleményeiről.

Hírdetés

Az incidens Pozsony központjában történt, Sólymos és a testvére szóváltásba keveredtek és dulakodni kezdtek egy ázsiai étterem alkalmazottaival.

A rendőrségi vizsgálat szerint a személyzet egyig tagja megsérült, és betört az étterem bejárati ajtajának üvegajtaja. A rendőrség előállította Sólymost és az öccsét, majd szabadon engedték őket. Az incidens során körülbelül 1000 euró kár keletkezett. Az étterem egyik alkalmazottját mentők szállították kórházba.

Sólymos másnap nyilvánosan bocsánatot kért, arra hivatkozott, hogy nehéz időszakon megy keresztül és bejelentette, lemond a miniszteri posztról. Január végén Zuzana Čaputová köztársasági elnök elfogadta a lemondását, és ideiglenesen Érsek Árpád (Híd) közlekedésügyi minisztert bízta meg a környezetvédelmi tárca vezetésével.


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »