Kifütyülték Orbánt a stadionavatón

Hangos füttykoncert kísérte Orbán Viktor miniszterelnök beszédét az MTK új stadionjának nyitóünnepségén. A szurkolók bekiabálásokkal, fújolással jelezték: nem látják szívesen arénájukban a kormányfőt.

– Nagy klub ünnepléséért gyűltünk össze. Az MTK története ízig-vérig magyar. Honi sport nélkül nincs magyar nemzet – mondta Orbán. A stadionavatón a miniszterelnökön kívül több illusztris vendég is tiszteletét tette: a helyszínen nézte a meccset többek közt, Medveczky Ilona színésznő, Bernd Storck, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, valamint Kubatov Gábor, a Ferencváros elnöke is.

A nyitóünnepség egy megható jelenettel kezdődött, a tragikus körülmények között fiatalon, 32 évesen elhunyt kiváló kapus, Fülöp Márton emlékére a Salgótarjáni út felőli kaput a fővárosi kék-fehéreknél nevelkedő hálóőrről nevezték el. Az emléktáblára egy szál fehér rózsát helyezett el Demjén Patrik, a klub kapusa.

Bár a megnyitón még igencsak foghíjas volt a lelátó, a meccs kezdetére, nyolc órára nagyjából 3000 ember foglalt helyet a stadionban. Meglepő volt, hogy a legtöbb szék az „ultra” szektorban maradt üresen.

A vezérszurkolók viszont üzenettel készültek: „Michelle Wild is tudja már, csak szo..tunk” – állt a molinón, utalva arra, hogy az MTK pornófilmmel tesztelte az eredményjelzőt. A felirat nem tetszett a biztonsági embereknek, ezért elég hamar eltávolították.

Az erősen tartalékos Sportinggal – az A-keretnek csupán három tagja, Azbe Jug, Ricardo Esgaio és Matheus Pereira lépett pályára – végül 2-2-es döntetlent játszott az MTK.

Forrás: alfahir.hu

sokkaljobb-kommentár: „A kormány eddig az új stadion felépítését 4,87 milliárddal támogatta, az 1,53 milliárdos plusz forrással így 6,4 milliárd mehet a beruházásra. Az állam továbbá 1,23 milliárd forinttal támogatja az MTK-stadion melletti területen a focicsapatokat kiszolgáló edzőközpont kialakítását, a végösszeg így 7,6 milliárd forintra rúg.” (a napi.hu cikkéből, 2015. október). Hogy mennyi lett a végösszeg, még nem tudjuk.

A stadionokra és immár az eddig átadottak veszteségeire rengeteg adóforintunk megy el. A debreceni 22 ezres stadionba van úgy, hogy háromezer néző van bent, de nem tudni, hogy közülük hány váltott jegyek? Először foci és fociszerető néző kellett volna… Stadionból most már egyre több lesz, de fociból egyelőre nincs több és nézőből se. Minél több adót szerveznek ki a erre a célra, annál több szegény ember lesz az országban. A számuk már eléri a négymilliót, amiben jócskán benne van a Fidesz sara is! Már 300 milliárd forint körüli összeget szerveznek ki a társasági adóba (TAO-ba).

Békéscsaba, 2016. október 14.

F. I. – K. M.

Emlékeztető: „Nincs alkotmányos védelem alatt a Fidesz jóvoltából a magyar termőföld, a vízbázis, az egészségügy és a nyugdíj. Mind a négy tétel nagy veszélyben van. A termőföldet még ebben a hónapban megkapják a narancsbárók és a Fidesz kisebb-nagyobb halai, a vízbázis kell a multiknak (az EU–USA szabadkereskedelmi egyezmény megkötése után – amit Orbán Viktor elképesztő módon támogat! – azt is elveszítjük. Az egészségügyi járulékokat már adóként szedik be, és akár stadionépítésre is felhasználhatják. Az ilyen törvényalkotókat be kellene legalább két hétre fektetni egy-egy magyar kórházba, és egyék azt az ételt, amit a magyar betegeknek felszolgálnak!”(Részlet a Jócskán megemelték a TAO-ba elterelendő milliárdokat – A Társasági adó (TAO) is a korrupció melegágya című cikkből)

 

 

 

 


Forrás:sokkaljobb.hu
Tovább a cikkre »