Kifütyülték Lackner Csabát a kispesti városházán

Kifütyülték Lackner Csabát a kispesti városházán, miután a volt szocialista politikus a várakozásokkal ellentétben megjelent az alakuló ülésen.A képviselőről a kampányidőszakban olyan videófelvételek kerültek elő, amin fehér poros zacskóval a kezében látható, egy hanganyagon pedig vélhetően szintén ő beszél a kerület korrupciós ügyeiről. Lackner Csaba csütörtökön hangos tiltakozás mellett képviselői és bizottsági mandátumát is átvette. A körülötte kirobbant botránnyal kapcsolatos újságírói kérdésekre viszont ezúttal sem válaszolt – közölte az M1 Híradója.

A képviselőknek még híre sem volt a kispesti városháza környékén, amikor Lackner Csaba volt szocialista politikus megérkezett az önkormányzathoz, több mint másfél órával azelőtt, hogy elkezdődött volna az alakuló ülés.

Lackner Csaba az M1 Híradójának kérdésére akkor még jelét sem adta annak, hogy vissza akarná adni a mandátumát a körülötte kirobbant korrupciós botrány miatt.

A politikusról a kampányban került elő egy olyan videó, amelyen egy fehér poros zacskóval a kezében látható. Egy több mint ötven órás hangfelvétel is kiszivárgott, amelyeken vélhetően szintén ő beszél a kispesti korrupciós ügyekről.

Csütörtökön demonstrálók egy csoportja a Lackner Csabának tulajdonított idézeteket ábrázoló táblákkal jelent meg a kispesti önkormányzat előtt, azt követelve, hogy a politikus mondjon le.

Gajda Péter polgármester azonban úgy fogalmazott: Lackner Csaba ezt nem teszi meg, mert szeretné bizonyítani, hogy nem ő van a felvételeken.

Hírdetés

Az M1 Híradójának tudósítása szerint néhány perccel később a kerület MSZP-s országgyűlési képviselője, Burány Sándor is megérkezett, aki – bár a szocialisták hetekig azzal érveltek, hogy nem ismerik fel Lackner Csabát a felvételeken – most elismerte: nagyon valószínű, hogy ezeken valóban ő szerepel.

A tiltakozók a nyílt ülésen is többször jelezték: nem akarják, hogy Lackner Csaba folytassa a munkát a Városházán. A politikus így végül hangos fütyülés és pfújolás közben vette át a mandátumát.

A fideszes képviselők azt is szóvá tették: szerintük elfogadhatatlan, hogy a volt szocialista politikus a lakhatási ügyeiért felelős bizottságban is helyet kapott.

Ekkor az ülésen először és utoljára az addig néma csendben ücsörgő Lackner Csaba is hozzászólt a napirendhez: azt mondta: dolgozni szeretne a kerületért.

Az ülés után viszont ismét elnémult, amikor az újságírók megpróbáltak kérdéseket feltenni neki.

Lackner Csaba mindössze testbeszéddel jelezte, hogy nem örül a sajtó képviselőinek. Majd érdemi válaszok helyett ezúttal is autóba ült és elhajtott – közölte az M1 Híradója.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »