Kifogástalan magatartás, 53 jutalom és 20 szabadnap után megnyílik a börtön ajtaja Szögi Lajos egyik gyilkosa előtt

Kifogástalan magatartás, 53 jutalom és 20 szabadnap után megnyílik a börtön ajtaja Szögi Lajos egyik gyilkosa előtt

Tizenkét évvel Szögi Lajos brutális meggyilkolása után jövő hétfőn már vígan távozhat a börtönből az ügy elsőrendű vádlottja, ifjabb "H.", vagyis Horváth Dezső.

A bíróság csak nyolc cigányt ítélt el az ügyben: hárman "életfogytig tartó" fegyházbüntetést kaptak, ifjabb Horváth Dezső 17 évvel megúszta. Alapesetben 2023 októberében szabadulhatna, de többek között a "jó magaviselete" miatt most feltételesen megnyílik számára a börtön kapuja.

A gyilkos az utolsó napját egy úgynevezett szabadulózárkában fogja tölteni. Az utolsó feladatok közé tartozik, hogy a bevonulásakor letétbe helyezett holmijait előkészítik, majd visszaadják neki. Egy halom papírmunka után végül kinyílik előtte a Szegedi Fegyház és Börtön kapuja – írja a Borsonline.

Hírdetés

A Bors információi szerint a gyilkos cigánynak nem kell aggódnia, szabadulását követően élettársához és gyermekéhez tud költözni, s két helyről is kapott munkáltatói szándéknyilatkozatot.

A május végi meghallgatásán megállapították: a lincselő magatartása "kiváló volt" a fogva tartása alatt, 53 jutalmat is kiérdemelt. Önismereti és konfliktuskezelő tréningen is részt vett, néhány hete pedig leérettségizett. "Kifogástalan magatartása" miatt hússzor a börtönt is elhagyhatta. A következő négy évben pártfogó lesz mellette.

A Mi Hazánk tiltakozik Szögi Lajos gyilkosának szabadlábra helyezése miatt

Ennyit ért Szögi Lajos élete: jövő hónapban tartja a szabadulóbulit az olaszliszkai lincselés elsőrendű vádlottja

Áldott jó fiú ez a Dezsőke – a bíróság szabadon akarja engedni az olaszliszkai főlincselőt

13 évvel a gyilkosság után megkaphatja a Szögi család a kártérítés töredékét – a cigány megtartaná a pénzt


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »