Kifinomult török humor: terrortámadás imitálásával tréfálják meg egymást a forgalmas helyeken

Vannak, akik azzal szórakoznak Törökországban, hogy terrortámadást imitálnak a forgalmas helyeken. A minap például fiatalok Allahu akbar kiáltással a metróba bedobtak egy műanyagtárgyat, amelyről mindenki azt hitte, robbanószer. Órákra leállt a földalatti.

Szerémy Tamás, az M1 ankarai tudósítója szerint mindennapos, főleg Isztambulban, hogy ismeretlenek terrorrobbantást imitálva ijesztgetik a járókelőket, az egyik esetben hangbombát hoztak működésbe egy aluljáróban.

Máskor a Boszporusz-hídon egy autó megállt, a sofőr átszállt egy másik gépkocsiba, és elment vele. Az egész hidat le kellett zárni az elhagyott autó miatt, mert senki nem tudta, mi van benne.

A minap pedig fiatalok Allahu akbar kiáltással a metróba bedobtak egy műanyag tárgyat, amelyről mindenki azt hitte, robbanószer. Ekkor szintén órákra leállt a forgalom, miközben az ijedelmet keltő tárgyban nem volt robbanóanyag.

Néhány nappal ezelőtt egy férfi kezdett lövöldözni minden ok nélkül Isztambulban, a Taksim téren, amit ki kellett üríteni.

Hárman sérültek „a legutóbbi tréfa” miatt

A tudósító annak kapcsán ismertette az incidenseket, hogy szombat este az Isztambul központjában található Medicideköy városrészben robbanás történt. Hárman megsérültek.

A Habertürk című török napilap arról számolt be, hogy az úgynevezett metróbusz egyik megállójának felüljáróján egy szatyor robbant fel, de mint kiderült, ezúttal is csak egy hanggránáttal „viccelődtek”.

Nem sokkal korábban a török rendőrség az Isztambul szívében lévő Taksim téren robbantott fel egy gyanús csomagot. Pár órával korábban az Egyesült Államok figyelmeztetést adott ki terrortámadás fenyegetéséről.

Idén Ankarában hatvanöt, Isztambulban tizenhat halottja van az eddigi tényleges terrortámadásoknak – hangzott el az M1-en.

Erdogan Európát zsarolja

A tévécsatornán Szerémy Tamás arról is beszélt, hogy Recep Tayyip Erdogan török elnök közölte, országa akár el is állhat az Európai Unióval a migránsok visszafordításáról kötött szerződéstől, ha nem érkezik időben a feladatra megígért 3 milliárd euró. Ebből eddig, március elején, 100 milliót utalt az EU, amit Erdogan kevesell, és várja a folytatást.

Szerémy Tamás szerint annak meglehetősen kicsi az esélye, hogy Törökország valóban visszamondja az EU-s paktumot, mert az uniós csatlakozás, a vízumliberalizáció, és Európa önmagában is hívó szó a török választóknak. Márpedig, ha a kormánypárt az általa megcélzott elnöki rendszer bevezetéséről tervezett népszavazáson sikert akar elérni, akkor szavazókat kell nyernie.

(Híradó nyomán)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »