Kiénekelték a sajtot a szánkból az oroszok

Kiénekelték a sajtot a szánkból az oroszok

Végletekig kiélezett, hektikus mérkőzésen, ötméteresekkel nyerték ellenünk a bronzmérkőzést.

A TELJES MAGYAR RIÓI PROGRAM – KATTINTSON!

Az oroszok ügyesen elevickéltek a bronzmeccsig. A csoportban az olaszok és az ausztrálok is agyonverték őket, így viszont a spanyolokat kapták a negyeddöntőben, és őket szoros meccsen meg tudták verni. Az olaszok viszont a legjobb négy között a bronzmeccsre lőtték őket.

Nálunk inkább dühöt váltott ki az USA elleni újabb vereség (a csoportban már elvertek minket), legalábbis Bíró Attila és a csapatkapitány Keszthelyi Rita is inkább dacosan, mintsem letörten nyilatkozott a vereség után. A méregből is lehet motivációt meríteni, gondoltuk előzetesen, nem is rosszul.

Egy gól itt, egy ott, teljesen hektikus volt az első két negyed. Tyimofejeva góljára volt válaszunk, sőt, Keszthelyi Rita szép góljával már nálunk volt az előny (2-1)! Két perc sem telt bele, és már az oroszok vezettek, ugyanis nem koncentráltunk megfelelően hátul. Elöl viszont biztató volt, hogy az elődöntőhöz képest teljesen más felfogásban fújtak a játékvezetők. Bujka Barbaráról nem a kontrákat, hanem a kiállításokat szórták zsinórban, a jó fórmegjátszással pedig tapadtunk az ellenfélre, sőt, Bujka szemet gyönyörködtető csavargóljával újra mi vezettünk (5-4). Kasó Orsolya három bekapott gól után lehúzta a rolót, a távoli és közeli kísérleteket is sorra kapkodta le.

Egygólos hátrányunkat ki más, mint Bujka dolgozta le, büntetőből, melyet ő harcolt ki. A Szeged játékosa sziporkázott a meccsen, tartotta a lelket csapattársaiban végig. Emberhátrányban orosz módra védekeztünk, csak nekünk bejött: két mezőnyjátékosunk állt be Kasó mellé, nem id tudták belőni a fórt. Ami nekik nem sikerült itt, nálunk bement a túloldalon: Antal Dóra kettős emberelőnyben átlőtte a kézerdőt, egy perc sem volt hátra, 9-8 volt ide.

Az oroszok viszont elképesztően jók voltak mentálisan, bírták a stresszt, és egy másodperccel a vége előtt, szintén előnyből egalizált.

A büntetők a második sorozat elejéig simán mentek, mindenki bevágta a saját ötméteresét, Kisteleki Hanna hibázott, a meccsen utolsóként, ők nyerték az orosz rulettet.

Háromból háromszor buktuk el sorozatban a bronzmeccset női vízilabdában, valahogy ki kéne nyomozni, ki átkozott el minket.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »