Kiemelt emlékhely lett egy kocsmából

Kiemelt emlékhely lett egy kocsmából

Kiemelt kultúrtörténeti emlékhellyé nyilvánítják a Beatles egykori törzshelyének számító pubot Liverpoolban. A Philharmonic Dining Rooms az első angol kocsma, amely ilyen besorolást kapott.

A hely a korszak jelentőségteljes emléke – mondta el Duncan Wilson, a Historic England állami hatóság vezetője.     A Phil becenevű kocsmát 1898-ban épíptették, pompásan díszített kőhomlokzattal és gazdagon díszített belső terekkel.

Hírdetés

John Lennon egyszer arra panaszkodott, a Beatles sikerében az a legrosszabb, hogy többé nem ihat meg egy sört a Philben. Paul McCartney, amikor 2018-ben meglátogatta a várost, ahol a zenekar alakult és ahonnét elindult a világhírnév felé, a pub vendégeit spontán fellépéssel lepte meg.
    A Philharmonic Dining Rooms már 1955 óta műemlékvédelem alatt állt, akkoriban azonban még csak másodosztályú kategóriába tartozott. Az elsőosztályú kategóriába kerülve olyan épületekkel áll egy szinten, mint a Buckingham Palota. Az egész világból érkeznek turisták Liverpoolba, hogy megigyanak egy sört ebben a pubban. 

“Liverpool enélkül is meglehetősen érdekes város. Ez a hely csak a pont az i-re a turisták számára” – mondta Eamonn Lavin, a Phil tulajdonosa, aki egyébként nagy megtiszteltetésnek tartja az új besorolást.


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »