Kiemelt beruházás lett az új könnyűzenei központ

Kiemelt beruházás lett az új könnyűzenei központ

Az egykori kőbányai járműjavító területén épülő intézményt Póka Egonról nevezik el.

A kormány nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű üggyé nyilvánította az „emelt szintű könnyűzenei képzési központ létrehozását”. Az erre szánt telken kívül kilenc továbbira is kiterjed a különleges kezelés, amelyeket „közlekedésiinfrastruktúra-fejlesztések” megvalósítására használnak. Az intézmény az egykori kőbányai járműjavító területén, az Operaház Eiffel Műhelyháza mellett épül fel – írja a hvg.hu.

Hírdetés

A központ az elképzelések szerint ötszintes lesz, közel 3500 négyzetméternyi hasznos alapterülettel és nyolc méter belmagasságú koncertteremmel, és Póka Egon, a szeptemberben elhunyt basszusgitáros, zeneszerző, a Kőbányai Zenei Stúdió alapítója nevét fogja viselni.

A kiemelés nemcsak gyorsított hatósági ügyintézést jelent, hanem engedélyt arra is, hogy eltérjenek a helyi és az országos építési jogszabályoktól. Ez esetben a kormány két ilyen eltérést fogadott el: az általános előíráshoz képest elég 35 százaléknyi parkolóhelyet létesíteni, és ha az építkezés miatt kivágott fák „pótlása az ingatlan adottsága miatt nem vagy csak részben teljesíthető, a pótlást a Pest Megyei Kormányhivatal által kijelölt, beruházó tulajdonában álló, Budapest ugyanazon kerületében elhelyezkedő másik ingatlanon kell teljesíteni.”


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »