Kiemelt beruházás lesz Garancsiék beruházása

A Garancsi István érdekeltségébe tartozó Kopaszi Gát Kft.-nek az ott tervezett 200 milliárd forintos beruházását kívánja a hatósági ügyek intézése szempontjából kiemeltté tenni a kormány. Az erről szóló rendelet tervezete hétfő délelőtt került fel a kormány honlapjára és csupán déli 12 óráig lehetett véleményezni – írja a Napi.hu.

A Nemzetgazdasági Minisztérium előterjesztése szerint a Kopaszi Gát Kft. Budapest területén megvalósuló beruházásával összefüggő hatósági, engedélyezési eljárások egyszerűsítésével és gyorsításával csökkentenék a több mint 200 milliárd forintból megvalósuló beruházás létrejöttének idejét. Ez ösztönzőleg hat a magyarországi befektetések növekedésére – áll a kormányrendelet tervezetében. Márpedig a külföldi tőkeberuházások révén javíthatók a foglakoztatási mutatók és növekszik az államháztartás bevétele is – olvasható a portálon.

Már négy hónapja

Közel egyéves tárgyalássorozatot követően 2016 januárjának legelején vásárolta meg a Kopaszi Gát Kft.-t a Market-csoporthoz tartozó Market Asset Management Kft. és a River Dunainvest Kft. Budapest egyik legnépszerűbb parkja, a Kopaszi-gátat is magában foglaló 56 hektáros, XI. kerületi ingatlanterület ezzel ismét hazai tulajdonba került – közölte akkor a Market. A terület korábbi tulajdonosa a Mota-Engil, Finibanco és Estia portugál cégek alkotta vállalatcsoport volt.

A Market Asset Management Kft. Garancsi Istvánhoz, a Videoton labdarúgócsapatának tulajdonosához köthető. A természetjáró milliárdos vállalkozó és Orbán Viktor kötélbarátsága 2009-ben kezdődött, amikor együtt másztak Ausztriában hegyet.

Garancsiék építik a 2017-es vizes vb-re az új fővárosi uszodát.

A Magyar Olimpia Bizottság számára készült, a 2024-es olimpia rendezéséhez készített megvalósíthatósági tanulmány szerint a Kopaszi-gátnál új vasúti megállóhelyeket alakítanának ki a budapesti városi és elővárosi vasúti közlekedés fejlesztése keretében. Itt lenne a triatlon úszóversenyének lelátója, valamint az olimpiai médiaközpont.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »