Kiemelkedő magyar eredménnyel indult az Eb

Kiemelkedő magyar eredménnyel indult az Eb

Noha az olimpiai válogatón alulmaradt férfi K-2 200 méteren a világbajnoki címvédő Tótka Sándor és Molnár Péter, az Európa-bajnokság programjába visszakerülő K-4 500 méteren megmutatták olyan nagyon nem rontották el felkészülésüket.

Moszkvában pénteken megkezdődött a kajak-kenu Európa-bajnokság, s a magyarok rögtön kiemelkedő eredménnyel nyitották az előfutamokat. A kontinensviadal programjába idén visszakerülő férfi K-4 500 méteren ugyanis 1:19.496-tal minden idők legjobb idejével nyert a Nádas Bence, Tótka Sándor, Molnár Péter és Somorácz Tamás alkotta kvartett.

A májusi és június eleji olimpiai válogatókra a K-2 200 méter világbajnoki címvédőjeként állt oda Tótka és Molnár, ám végül szétlövésben kikaptak a győriek fiatal duójától, Horváth Bencétől és Szomolányi Mátétól. Storcz Botond, a felnőtt válogatott vezetőedzője úgy döntött, a moszkvai Európa-bajnokságon a nem olimpiai távú négyeshajóba ülteti be a 200 méteren vereséget szenvedő párost. A magyar négyes már az előfutamban meg tudta mutatni erejét.

„Tökéletes pálya volt, ritka az ilyen, hogy egyből megy, hiszen eddig mindössze négy összeülésünk volt. Beszéltük egymás között, hogy nem akarunk középfutamozni, ezt sikerült elérnünk, szóval délután pihenő, holnap pedig odacsapunk még egyet” – nyilatkozta az MTI-nek Tótka Sándor, míg a vezérevezős Nádas Bence arról beszélt, hogy olyan erőt kapott a többiektől, hogy csak „gazdálkodnia” kellett vele.

A délelőtt folyamán egyébként a parakenusaink már megkezdték az éremtermelést: Suba Róbert a VL1-es számban arany-, Tóth Julianna a VL2-es kategóriában bronzérmes lett.

Az Európa-bajnokság döntőit szombaton és vasárnap bonyolítják.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »