Kiebrudalták Pécsről Soros civiljeit

Nem költözhet be pécsi irodájába a Soros György alapítványának támogatását élvező Az Emberség Erejével elnevezésű alapítvány, mivel a helyszínt biztosító Nappali nevű bár főbérlője, az ingatlan tulajdonosa arra kérte a szórakozóhely üzemeltetőjét, hogy ne adja ki az ingatlant a pécsi alapítványnak – derült ki az érintett hely Facebook-oldalának bejegyzéséből.

Azt írták: „A helyi és országos politikában, médiában folyó, természetesen mindenféle realitást nélkülöző lejárató kampány hatására létrejött, hisztérikus és ijesztő helyzetet látva főbérlőnk, az ingatlan tulajdonosa megkért minket, hogy ne szerződjünk az Emberség Ereje Alapítvánnyal”.

Korábban megírtuk, hogy közös nyilatkozat elfogadására nyújtott be javaslatot csütörtökön Páva Zsolt polgármester a pécsi közgyűlésnek a Soros György alapítványának támogatását élvező Az Emberség Erejével civil szervezet pécsi terjeszkedése miatt. Páva úgy fogalmaz, hogy a szervezet befolyásolni akarja a jövő évi választásokat a térségben, hogy olyan kormány alakulhasson, ami „migránsok százezreinek betelepítésével” egy „iszlamizált” országot hozna létre. Páva arra kérte a helyi vállalkozásokat, szervezeteket, hogy ne adjanak tulajdonba, bérbe, használatba semmilyen helyiséget a civileknek. A magyar jogszabályok szerint egyébként a bérbeadásról, használatba adásról és eladásról szabadon dönthetnek a magánszemélyek és vállalkozások, illetve szervezetek.

Egy hete a mostani javaslathoz kísértetiesen hasonló nyilatkozatot tett Hoppál Péter pécsi fideszes országgyűlési képviselő, hozzá csatlakozott akkor a pécsi Fidesz és Páva Zsolt, aki ígéretet tett a mostani nyilatkozati javaslat benyújtására. A közelmúltban Szita Károly kaposvári, valamint Kriza Ákos miskolci polgármester is nyilatkozatban támadta a Soros György által támogatott civil szervezeteket. Mint megírtuk, Kriza Ákos ezzel nem kis bakot lőtt.

Hírdetés

http://mno.hu/

http://mno.hu/

 

 

 


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »