Kiebrudalás helyett inkább megtiltják az ország elhagyását az iszlamistáknak Németországban

Németországban több tucat veszélyesként számon tartott iszlamistát keresnek elfogatóparanccsal – írta a Welt am Sonntag című vasárnapi német újság kormányzati adatokra hivatkozva. A szövetségi kormány azt írta, hogy 76 közveszélyes, erőszakra hajlamos iszlamista ellen van érvényben elfogatóparancs.

Az úgynevezett terrorturizmusról készített kormányzati jelentés szerint a 2012-2015-ös időszakban Németországból nagyjából 800-an távoztak Szíriába vagy Észak-Irakba, hogy csatlakozzanak az Iszlám Államhoz vagy más terrorszervezethez. A kiutazók száma csökken, tavaly 150-en indultak útnak. Nagyjából 130-an meghaltak – csak tavaly 80-an -, és körülbelül minden harmadik visszatért Németországba. A hatóságok 70-re teszik mindazok számát, akik katonai képzettséggel vagy harci tapasztalattal érkeztek vissza.

A hatóságok az ország elhagyásának megtiltásával igyekeznek elejét venni a "terrorturizmusnak", tavaly 30 iszlamistával szemben rendeltek el kiutazási tilalmat – áll a kormány kimutatásában.

A szövetségi alkotmányvédelmi hivatal (BfV) – a belső elhárítás – vezetője, Hans-Georg Maassen a Welt am Sonntagnak elmondta, hogy 1100 főt tesz ki a muzulmán vallás valamely szélsőséges irányzatának eszméi által indíttatva terrorcselekmény elkövetésére hajlamosnak tartott emberek csoportja. E csoport mellett még 8650 szalafistát – az iszlám Németországban legnépszerűbb szélsőséges irányzatának követőjét – is nyilvántartanak.

(MTI)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »