Kidőlt fák okoztak károkat Heves vármegyében

Kidőlt fák okoztak károkat, és adtak munkát a tűzoltóknak péntek este óta Heves vármegyében – közölte a vármegyei katasztrófavédelmi szóvivő szombaton az MTI-vel.

Nagy Csaba tájékoztatása szerint a csapadékos időjárás és a felázott talaj miatt kidőlt és veszélyesen megdőlt fák okozta káreseteknél péntek estétől szombat délig 14 alkalommal avatkoztak be a tűzoltók. Bükkszék és Bátor, Szilvásvárad és Bélapátfalva között, illetve Bátor, Szilvásvárad, Szentdomonkos, Sirok és Mónosbél határában fák dőltek az útra, szalagkorlátra, valamint lelógó ágak veszélyeztették a közúti és a vasúti közlekedést. Két helyszínen a fák távközlési vezetékekben, Szilvásváradon egy kerítésben és lámpaoszlopban okoztak kárt, míg Sirokon villanyvezeték tartóoszlopát törte el egy kidőlt fa – sorolta.

Hírdetés

Az egri és pétervásárai hivatásos, a bélapátfalvai önkormányzati és a szilvásváradi önkéntes tűzoltók motoros láncfűrészekkel, kéziszerszámokkal távolították el a növényeket – jelezte hozzátéve: a legtöbb beavatkozás Szilvásváradon és határában történt, ahol a település önkéntesei hét alkalommal segítették a hivatásos egységek munkáját.


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »