Kidobták a Bataclanból a merényletkor játszó zenészeket

Kidobták a Bataclanból a merényletkor játszó zenészeket

Nem engedték be a Bataclan klubba az Eagles of Death Metal két tagját a tavalyi párizsi merényletek áldozataira emlékező Sting-koncertre – adta hírül az AFP. Egy éve az amerikai zenekar Bataclan-beli koncertje alatt támadt a tömegre három robbanóövvel és lőfegyverekkel felszerelkezett terrorista. A merényletben a koncertteremben kilencvenen vesztették életüket.

Az Eagles of Death Metal frontembere, Jesse Hughes a terrortámadás után számos ellentmondásos nyilatkozatot tett. Egy interjúban arról beszélt, hogy a merényletek alatt és után a muszlimok az utcán ünnepeltek, és utalt arra is, hogy a klub muszlim biztonsági őrei segíthették a terroristákat. Később a francia fegyvertartási törvényt bírálta, mondván a szigorú szabályozás egy életet sem tudott megmenteni a klubban.

Hughes és zenekara tavaly decemberben még fellépett Párizsban a U2 társaságában, ám a frontember megjegyzései miatt később két francia zenei fesztivál is törölte a zenekar előre leegyeztetett fellépéseit. Így azt a tervet is hamar ejtették, hogy az Eagles of Death Metal koncertje nyissa meg a Batacalnt. 

Hírdetés

Vasárnap este Hughes a zenekar egy másik tagjával szeretett volna bejutni Sting koncertjére, ám a Bataclan egyik vezetője, Jules Frutos kidobta őket. – Idejöttek, kidobtuk őket, vannak dolgok, amiket nem felejt el az ember – nyilatkozta az esetről a klubigazgató az AFP-nek.

Frutos korábban is kritizálta már Hughes megnyilvánulásait. Szeptemberben egy riportban arról beszélt, hogy az énekes „kéthavonta előáll valami új ötlettel, színtiszta őrület, belekeveri a biztonsági személyzetet is… elég legyen.”

Az együttes eddig nem kommentálta az esetet, igaz, a közösségi oldalukon heves vita bontakozott ki az ügyben.  

 


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »