Kiderült, mely klubok érintettek a régiós bundabotrányban

A bystricoviny.sk nyilvánosságra hozta, mely klubok érintettek a közép-szlovákiai bundabotrányban. A portál úgy tudja, a poltári, a kálnói, a tiszolci, a Krásno nad Kysucou-i valamint a Závažná Poruba-i együtteseket érinti az ügy.

A Nemzeti Bűnüldözési Ügynökség múlt szombaton a besztercebányai játékvezetői szemináriumon húsz személyt vett őrizetbe, javarészt bírókat, asszisztenseket és meccsellenőröket, de voltak közöttük klubvezetők is.

Őket vasárnap este kiengedték, és szabadlábon védekezhetnek. A gyanú szerint a játékvezetők 200 és 1000 euró közötti összegeket fogadtak el a mérkőzések befolyásolásáért.

bystricoviny.sk portál úgy tudja, a Közép-szlovákiai Labdarúgó-szövetség végrehajtó bizottságának egyik tagját is őrizetbe vették, de ő már csak tanúként és nem gyanúsítottként szerepel az ügyben.

Hírdetés

A Kalinovo és a Krásno nad Kysucou együttese a III. ligában szerepel, a poltáriak most jutottak fel a harmadosztályba, míg a tiszolciak és a Závažná Poruba-iak a negyedik ligában játszanak. A MY regionális hetilap tájékoztatása szerint ha a klubok bűnössége beigazolódik, akkor ki is zárhatják őket a bajnokságból.

A botrány kapcsán lemondott a Közép-szlovákiai Labdarúgó-szövetség játékvezetői bizottságának elnöke, Ján Tomčík. „Morális felelősséget érzek a történtekért. Minden posztomról lemondok, tehát a végrehajtó bizottságban és meccsellenőrként sem folytatom. A legjobb tudásom szerint vezettem a játékvezetői bizottságot. Igyekeztünk megváltoztatni a régi struktúrákat, néhány klubtól kaptunk is olyan visszajelzést, hogy javultak a játékvezetőink. A fiatal bírók teljesítményét is folyamatosan igyekeztünk javítani, hogy erkölcsösen dolgozzanak, de ezt tényleg nem vártam. Figyelmeztettük őket, hogy különbséget kell tenniük, mi számít vesztegetésnek, és mi a munkájuk megköszönésének” – idézi a bystricoviny.sk Tomčíkot.

A közép-szlovákiai szövetségnek a tavalyi szezonban 200 játékvezetője és 70 meccsellenőre volt. Hetente 160 találkozóra küldtek játékvezetőket. Tomčík elmondta, a történtek hatására több játékvezető kért a szövetségtől egy hónapos szünetet. A bystricoviny.sk szerint főleg Kiszuca, Árva, Zsolna, Zólyom és Losonc környéki játékvezetőkről van szó.

Ladislav Matejka, a közép-szlovákiai szövetség főtitkára a MY regionális hetilapnak azt mondta, előfordulhat, hogy az új szezon kezdetét későbbre kell tolni, mert nem lesz elég játékvezető.


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »