Kiderült, mely 284 tervezett állami beruházást halasztja el a kormány forráshiány miatt

Kiderült, mely 284 tervezett állami beruházást halasztja el a kormány forráshiány miatt

Néhány napja beszélt arról Csepreghy Nándor egy konferencián, hogy elfogytak a beruházási források, ezért mintegy 2100 milliárd forintnyi beruházást függesztett fel a kormány, most az is kiderült, melyek azok.

Vadai Ágnes kérdésére válaszolva Csepreghy Nándor, Lázár János építési és beruházási miniszter helyettese közzétett egy tízoldalas listát, amelyen 284 olyan beruházás szerepel, ami biztosan elmarad pénzhiány miatt. A most benyújtott lista azokat a beruházásokat tartalmazza, amelyek elmaradásáról kormánydöntés is született.

Hírdetés

A leállított beruházások jelentős része közlekedési infrastruktúra-beruházás, így nem épül meg számos összekötő- vagy elkerülő út, de a listán egészségügyi és sportintézmények is szerepelnek, csakúgy, mint iskolaépítések, közintézmények energetikai fejlesztése, bekötőutak és anyasági centrum is

– írja a hvg.hu.

Mint ismert, Lázár János dolga a kormányban, hogy döntse el, forráshiány miatt melyik tervezett beruházásokról mondjon le a kormány. Nem kizárt, hogy az uniós pénzek körüli, akár decemberig is elhúzódó huzavona miatt még továbbiakkal fog bővülni a lista.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »