Kiderült, hogy mit visz hátizsákjában Orbán Brüsszelbe

Brüsszelbe, a csütörtökön kezdődő európai uniós csúcstalálkozóra viszi Orbán Viktor miniszterelnök hátizsákjában annak a 2,3 millió embernek a véleményét, aki a nemzeti konzultáción elutasította a Soros-tervet – derült ki a kormányfő Facebook-oldalán közzétett videóból. A felvétel a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren, a magyar delegáció Brüsszelbe indulása előtt készült csütörtök reggel.

Orbán Viktor hangsúlyozta, Magyarország az egyetlen ország Európában, ahol meg merték kérdezni az embereket a migráció és a bevándorlás kérdéséről.

Ez a 2,3 millió ember súlyt ad magyar álláspontnak és javítja az ország esélyeit a vitában – közölte.

Hírdetés

Ez azért is érdekes, mert hivatalos bejelentés egyelőre még nem érkezett arról, hogy feldolgozták volna az összes konzultációs ívet. A hétvégén Tuzson Bence részleges feldolgozási adatokat közölve arról beszélt, hogy a résztvevők elsöprő többsége nemet mondott a Soros-tervre.

http://mno.hu/

Korábban hiába kért írásbeli tájékoztatást az MSZP-s Mesterházy Attila arról, hányan válaszoltak igennel, avagy nemmel a konzultáció kérdéseire, Dömötör Csaba parlamenti államtitkár múlt pénteken annyit közölt: „A kérdőívek feldolgozása még folyamatban van. A kormány természetesen — az eddigi gyakorlatnak megfelelően — részletes tájékoztatást fog adni a végleges részvételi adatokról és az eredményekről is”.

November végén a beérkezett konzultációk mennyiségével is hadilábon állt a kormány, és eltérő számokat közölt azzal kapcsolatban, hány ívet küldtek vissza. Hadházy Ákos, az LMP társelnöke szerint már az is kamu volt, amikor két hete 2 millió háromszázezer visszaküldött kérdőívről beszélt a kabinet.

Annyi tudható, hogy a november végi adatok szerint a visszakézbesített 2,141 millió válaszlevél díjaként negyed milliárd forintot számlázott ki a Magyar Post.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »