Kiderült, hogy az SZBU alezredese is részt vett a Privátbank pénzszállító autójának kirablásában

Július 21-én az ukrajnai Harkiv megyében található Kupjanszk-Uzlovij településen két ismeretlen személy megtámadta a Privátbank egyik pénzszállító autóját, melyből 4,6 millió hrivnyát loptak el.

Az Ukrán Biztonsági Szolgálat (SZBU) belső biztonsági osztálya és a rendőrség alkalmazottai kiderítették, hogy harkivi SZBU alezredes is részt vett a pénzszállító elleni fegyveres támadásban – írja a Korrespondent.net.

“Július 21-én Kupjanszk városban egy szervezett csoport fegyveres támadást követett el egy pénzszállítóval szemben, és 4,6 millió hrivnyát elloptak belőle. A rendőrök később fényt derítettek az egyik elkövető személyazonosságára, akiről kiderült, hogy a harkivi SZBU alezredese. A házkutatások során az alezredestől majdnem 50 ezer dollárt, Makarov és Luger típusú pisztolyokat és lőszereket foglaltak le. A gyanúsítottat kedden (július 26-án) kapták el Kijevben. További két támadót is azonosítottak, jelenleg keresi őket a rendőrség.” – írta Anatolij Dmitrijev, a harkovi rendőrkapitányság vezetője saját Facebook-oldalán.

Kirabolták a Privátbank pénzszállító autóját Ukrajnában

Rovatok: KékfényTelepülés: UkrajnaCímkék: Privátbank, pénzszállító, rablás, kékfény, bűnügy, Ukrajna, ukrajnai hírekForrás: Kárpátinfo.net


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »