Kičura 900 ezer euróért vásárolt 11 villámhárítót

Kičura 900 ezer euróért vásárolt 11 villámhárítót

Zuzana Šubová az Állami Tartalékalap (SŠHR) távozó alelnöke csütörtöki sajtótájékoztatóján arról beszélt, hogy az intézmény előző vezetője, Kajetán Kičura jelentős visszaéléseket követett el.

Šubová elmondta, hogy az alap az elmúlt időszakban 3 millió eurót fizetett építési munkálatokért, amelyek túlárazottak voltak. „Néhány példán bemutatom, hogy az előző kormány jelöltjei hogyan lopták meg az ország adófizetőit” – mondta.

Hírdetés

Az alap 11 villámhárítót rendelt meg összesen 900 ezer euróért. „Összehasonlításképpen a pozsonyi vár összes villámhárítóját kilencezer euróért újították fel” – mondta Šubová. Hozzátette, az alap a hatalmas összeget mindössze egy trafóállomás villámhárítóra költötte. Az ügy miatt feljelentést tettek.

Már korábban kiderült, hogy az államot vészhelyzetekben alapvető felszereléssel ellátni hivatott intézményt vezető Kičura páncélszekrényében a rendőrség aranyrögöket talált, amelyek együttes értéke hozzávetőlegesen 250 ezer euró.

Idős apja és huszonéves fia pedig áron alul vásárolt meg rendkívül értékes pozsonyi lakásokat. Kičurát a közelmúltban letartóztatta a NAKA és jelenleg is vizsgálati fogságban van.


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »