Kibővített családi adókedvezmény, dupla családi pótlék, áfacsökkentés és szülőtámogatás révén segítené a Jobbik a szülőföldön boldogulást

Nem leépíteni, hanem bővíteni és igazságosabbá tenni szeretné a Jobbik a családtámogatási rendszert – közölte hétfői online sajtótájékoztatóján Z. Kárpát Dániel, a Jobbik alelnöke. Határozottan cáfolta a Fidesz „bolsevik típusú hazugsággyára” által terjesztett értesülést, mely szerint megszüntetnék a családi adókedvezmények rendszerét.

Az ellenzéki erő politikusa azt mondta, négy irányban tennék igazságosabbá a jelenlegi családtámogatási rendszert.

Elsőként azt kezdeményezik, hogy a gyermekek után járó adókedvezményt akkor is kapja meg a szülő – akár közvetlen juttatás formájában –, ha a keresetének adó- és járulékvonzata nem nyújt erre fedezetet.

Hírdetés

Másodsorban a több mint egy évtizede változatlan összegű családi pótlékot dupláznák meg, azt családi kártyán folyósítanák, amivel alapvető élelmiszereket és gyermeknevelési cikkeket lehetne vásárolni.

A harmadik iránynak a gyermekneveléshez szükséges termékek áfacsökkentését nevezte Z. Kárpát. Szavai szerint a Jobbik 27-ről 5 százalékra csökkentené ezen cikkek áfáját, ügyelve arra, hogy az adócsökkentés érdemi árcsökkenést is eredményezzen.

Negyedsorban egy „gesztusértékű, de annál fontosabb” javaslatot tesznek le az asztalra a szülőtámogatási járadékon keresztül. Z. Kárpát kifejtette, a dolgozó gyermek befizetett személyi jövedelemadójának 10 százalékát közvetlenül szülei felé irányíthatná, ezzel is támogatván azokat, akiknek az életét köszönheti – hangsúlyozta az ellenzéki honatya, hozzáfűzve, ez a javaslat a generációk közti kapocs erősítéséhez is hozzájárulhat.

A jobbikos politikus azt mondta, megtalálták azokat a költségvetési forrásokat, melyből ezek az intézkedések finanszírozhatók. Megjegyezte, ha ezeket kiegészítik pártja további szociális-gazdasági programpontjaival, például a bérlakásépítési programmal, akkor – mint fogalmazott – a szülőföldön boldogulás kézzelfogható közelségbe kerülhet minden család számára.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »