Kibertámadás érte az EP honlapját, Roberta Metsola: #SlavaUkraini

Kibertámadás érte az Európai Parlament honlapját, egy Moszkva-barát csoport jelentekezett az akció elkövetőjeként – írta Roberta Metsola, a Strassburgban éppen plenáris ülést tartó uniós parlament elnöke szerdai Twitter üzenetében.

Az elnök hozzátette: mindez azután történt, hogy az Európai Parlament Oroszországot a terrorizmus állami támogatójának nyilvánította.

"Informatikai szakértőink visszaverték a támadást és megvédik rendszereinket. A válaszom a támadóknak: dicsőség Ukrajnának!" – írta a máltai politikus.

The @Europarl_EN is under a sophisticated cyberattack. A pro-Kremlin group has claimed responsibility.

Our IT experts are pushing back against it & protecting our systems.

Hírdetés

This, after we proclaimed Russia as a State-sponsor of terrorism.

My response: #SlavaUkraini

— Roberta Metsola (@EP_President) November 23, 2022

Jaume Duch, az EP szóvivője a Twitteren azt írta, az EP honlapját túlterheléses támadás érte, amelynek az volt a célja, hogy nagy mennyiségű külső forgalmat kényszerítsen a honlap szerverére, megzavarva ezzel a hálózatot. Parlamenti források szerint az akció a közelmúlt legkifinomultabb támadása volt az intézmény ellen.

Az Európai Parlament képviselői a kora délutáni órákban szavaztak Oroszország terrorizmust támogató államnak nyilvánításáról, a nap folyamán a testület honlapja csak korlátozott mértékben volt látogatható.

(MTI)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »