Kibékült a klubvezetés és a Fradi-tábor

A ma esti szurkolói ankéton bejelentették, hogy véget ért a Ferencváros elnökének, Kubatov Gábornak és a csapat ultráinak lassan két éve zajló háborúja. A Ferencváros közleményben tudatta, hogy felfüggesztette a stadionból kitiltott szurkolók elleni intézkedéseket, így például a vénaszkennert is.

A Fradi-tábor egészen mostanáig nem járt a csapat bajnoki meccseire a szigorú beengedési módszerek – elsősorban a vénaszkenner – miatt, ám több idegenben megrendezett találkozón megjelentek, s igazi meccshangulatot teremtettek mindenféle botrány nélkül. Legutóbb például Csepelre, a harmadosztályú Fradi II meccsére 10 250 néző ment ki, és úgy szurkolta végig a találkozót, hogy a győztes csepeliek egyik gólszerzője például elsírta magát attól, amit tapasztalt, és elmondta, ez eddigi pályafutása legszebb futballemléke.

Kubatov: Megtanultak a fradisták viselkedni

A csepeli meccs után a klub ikonikus alakja, Lipcsei Péter is a szurkolók visszatérését sürgette a Groupama Aréna lelátóira, majd Kubatov Gábor is tett olyan nyilatkozatot, hogy megérte a küzdelem, mert a fradisták megtanultak egy meccsen viselkedni. Nem sokkal ezután nyilvánosságra került, hogy a klubvezetés majd’ két éves haragszomrád után leült az ultrák vezetőivel, hogy megegyezzen arról, milyen feltételek mellett térjen vissza a tábor a lelátókra. A pletykák arról szólnak, hogy a Fradi részéről Nyíri Zoltán operatív igazgató és Kocsis Máté alelnök vett részt közvetlenül vagy közvetve a tárgyalásokon, maga Kubatov Gábor nem folyt bele a megbeszélésekbe.

Aztán az este hatkor kezdődő szurkolói ankéton kiderült, a tárgyalások eredményre vezettek, és az ultrák visszatérhetnek a lelátókra. A Ferencváros ugyanis közleményben tudatta, hogy felfüggesztette a stadionból kitiltott szurkolók elleni intézkedéseket.

– A Ferencvárosi Torna Club vezetése úgy döntött, megteremti annak lehetőségét, hogy a 12 éve annyira várt, 29. bajnoki cím ünneplésén minden zöld-fehér érzelmű szurkolónk részt vehessen. Ezért az érvényben lévő, a Groupama Arénából történt összes kizárást a klub azonnali hatállyal felfüggeszti – jelent meg a klub közleménye a fradi.hu-n.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »