Kiállítás, könyvbemutató és szentmise Urunk mennybemenetelének napján Kürtön

Kiállítás, könyvbemutató és szentmise Urunk mennybemenetelének napján Kürtön

A nánai Tarr László fába vésett gondolatai keltek életre, Zolcer János bepillantást engedett Gorbacsov titkaiba, és ünnepi szentmise is volt a kürti faluház esketőtermében.

Tarr László népi művész kézzel faragott képeinek bemutatóját Kuklis Beáta segítette, aki kiemelte, a mester 54 évvel ezelőtt sajátította el a mesterfogásokat Osztrovszky József, Franciaországban tanult fafaragótól, aki annak idején még Haile Selassie etióp császár udvari szobrásza is volt.

Tarr László nyugdíjba vonulása előtt a Párkányi Házkezelőség igazgatóhelyetteseként dolgozott, de minden szabad percét a képek alkotásába fektette. Munkája gyümölcsöző volt, mert éber-, cseresznye-, dió- és hársfába faragott érzései és gondolatai messzire vitték hírnevét. Munkái a környező országok mellett még Belgiumba is eljutottak.

Hírdetés

 

Zolcer László könyvbemutatóját nagy érdeklődés kísérte. Magával ragadóan mesélt korunk egyik legnagyobb politikusának emberi oldaláról, a könyv születésének történetéről. A jelenlévők számtalan kérdést intéztek a szerzőhöz, alig győzte megválaszolni. Téglás János polgármester szemléltetően letöltötte okostelefonjára a Gorbacsov titkai és a XX. század 100 év – 100 esemény könyvek néhány QR-kódját és máris megnyílt az ismeretek tárháza filmek formájában.

Az ünnepi szentmise Urunk mennybemenetelének napján szintén a faluházban volt megtartva, mivel a templom éppen felújítás alatt van.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »