Kiadták az országgyűlésnek Mengyit

Kiadta az országgyűlésnek Mengyi Rolandot a parlament mentelmi bizottsága. A fideszes politikus a Hír Tevevíziónak azt mondta: tisztázni fogja magát.

A testület egyhangúlag javasolta a politikus mentelmi jogának felfüggesztését. A mentelmi bizottság KDNP-s elnöke a bizottság zárt ülése után emlékeztetett arra, hogy Polt Péter kérte az Országgyűlés elnökét, hogy adják ki a politikust költségvetési csalás kísérlete és befolyással üzérkedés gyanúja miatt. A bizottsági ülésen meghallgatták Mengyi Rolandot is, aki továbbra is ártatlanságát hangoztatta és maga is azt kérte a testülettől, hogy függesszék fel a mentelmi jogát.

A fideszes politikus a Hír Tevevíziónak azt mondta: tisztázni fogja magát.

– Akkor nem volt alkotmányos költség?

– Ne vicceljen! … Ez az egész, ahogy mondtam, nem kértem, nem vettem át pénzt. Viszont mivel folyamatban lévő ügy, kérem, hogy minden más kérdésben most már akkor forduljanak a jogi képviselőmhöz.
– Mire számít az eljárásban képviselő úr?
– Arra számítok, hogy fölfüggeszti az országgyűlés a mentelmi jogomat, és akkor az eljárásban tudom tisztázni, hogy mi történt.

Orbán Viktor napirend előtti felszólalásával kezdődik meg délután az Országgyűlés őszi ülésszaka. A négynapos ülés első napján a parlament felfüggesztheti Mengyi Roland mentelmi jogát is, írtuk meg korábban.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »