Kiadják a nyíregyházi gyilkosság románját

A kolozsvári ítélőtábla elfogadta pénteken a magyar hatóságok kiadatási kérelmét, amelyben annak a román orvosnak az átadását kérték, akit a halálos kimenetelű szerdai nyíregyházi lövöldözéssel gyanúsítanak. Az ítélőtábla szóvivője az MTI-nek elmondta, hogy a bíróság egyúttal harminc napos előzetes letartóztatásba helyezte az orvost.

A határozat ellen 5 napon belül lehet fellebbezést benyújtani, amelyet a továbbiakban a legfelső bíróság illetékes tárgyalni.

Az 54 éves orvost csütörtökön fogta el a román rendőrség Kolozsvár egyik lakótelepén. Az illető a magyar hatóságok gyanúja szerint Nyíregyházán rálőtt egy házaspárra, megölve az asszonyt, a férjét pedig életveszélyesen megsebesítette.

A magyar sajtó információi szerint a nagyváradi D. S. tüdőgyógyász főorvosként dolgozott kilenc éve a sátoraljaújhelyi Erzsébet Kórházban, és a bűncselekmény ideje alatt a szabadságát töltötte. Korábban a kisvárdai Felső-Szabolcsi Kórházban is dolgozott tüdőgyógyászként csaknem tíz évet. Sajtóinformációk szerint szerelemféltés állhat a gyilkosság hátterében.

(MTI)

Korábban írtuk:

"A román Dani megölte anyuékat" – menekülés közben meg is bírságolták gyorshajtásért a gyilkost

Kolozsváron kapták el a Nyíregyházán gyilkoló románt

Rálőttek egy házaspárra Nyíregyházán, a nő nem élte túl – ezt a románt keresik a gyilkosság miatt


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »