Kiadható Gregorian Bivolaru Romániának

Kiadható Gregorian Bivolaru Romániának

A Romániában elítélt szektavezér, Gregorian Bivolaru kiadatásáról döntött szerdán este egy francia bíróság, ugyanakkor az ítélet még nem jogerős, az érintettnek öt nap áll a rendelkezésére, hogy megfellebbezze azt. A belügyminisztérium közölte: megvárják, hogy lesz-e fellebbezés az ítélet ellen.

gregorian-bivolaru_b

A román rendőrség által másfél évvel ezelőtt nemzetközi körözéssel keresett jógaoktatót egy könyvvásáron fogták el, ahol bolgár iratokat mutatott fel, a balkáni ország nyelvén beszélt a rendőrökkel, és tagadta, hogy elfogatási parancs lenne érvényben ellene.

A Spirituális Integráció az Abszolútumba (MISA) elnevezésű vallási mozgalom vezetőjét 2013-ban hat év letöltendő szabadságvesztésre ítélte kiskorú megrontása miatt a bukaresti legfelsőbb bíróság. A 63 éves Bivolaru azonban elhagyta az országot.

Bivolaru szektajellegű jógaiskolája ellen 2004-ben többek között kábítószer- és emberkereskedelem, tömeges prostitúció, valamint kiskorúak megrontása miatt indított nyomozást a román rendőrség és ügyészség. A MISA székházaiban végrehajtott razziák alkalmával kiderült, jógagyakorlatoknak álcázott tömeges szexpartik folytak, a résztvevők között több kiskorút is találtak a hatóságok.


Forrás:kronika.ro
Tovább a cikkre »