Ki nem engedte a fideszes Voldemort letartóztatását?

Ezt a kérdést tette fel pénteki sajtótájékoztatóján Lukács Attila. A Jobbik választókerületi elnöke szerint egyre brutálisabb dolgokra derül fény Mengyi Roland fideszes országgyűlési képviselőhöz köthető korrupciós ügyben.

A politikus emlékeztetett: Polt Péter legfőbb ügyész kezdeményezte a képviselő mentelmi jogának felfüggesztését különösen nagy vagyoni hátrányt okozó, bűnszövetségben elkövetett költségvetési csalás bűntettének kísérlete és más bűncselekmények miatt. Erről bővebben ITT !

Lukács felháborítónak tartja, hogy miközben a sajtóban megjelent nyomozati anyagok szerint a NAV nyomozói megfigyelték Mengyi Roland fideszes országgyűlési képviselőt, amikor 5 millió forint kenőpénzt vett át, mégsem fogták el, mert nem kaptak rá engedélyt. A legerősebb ellenzéki párt politikusa szerint felmerül a gyanú, hogy valaki befolyásolta a nyomozást, ez a valaki pedig akár Tállai András az adóhatóság elnöke is lehetett, akinek – bár Tállai tagadja a vádakat – a neve konkrétan el is hangzik a lehallgatási felvételeken.

Lukács Attila pofátlanságnak nevezte, hogy a maffiakormány már ott tart, hogy 90 százalékos visszaosztással dolgozik, amit ebben az ügyben valótlan tartalmú, fiktív, túlárazott szerződésekkel vittek volna véghez. Minden bizonyíték arra utal – tette hozzá –, hogy felülről is segítették Mengyit.

Végezetül közölte: az immár rendszerszintűvé vált korrupciót a Jobbik elfogadhatatlannak tartja, ezért a politikus feljelentést tesz hivatali visszaélés miatt. Mint mondta, az embereknek joguk van megtudni, hogy segítette-e valaki Mengyit, és ha igen, ki volt az.

Forrás: alfahir.hu

sokkaljobb-kommentár: A Bajban Boldemort, felfüggesztik a fideszes képviselő mentelmi jogát című cikk elérhető ITT

Ez a visszaosztásos „játék” nagyon régóta működik. Dávid Ibolya volt MDF-es országgyűlési képviselő és igazságügy-miniszter egyszer kijelentette, hogy 70:30 arányban oszlik meg a „haszon”. Aki hatalmon van, az 70 százalékban, aki ellenzékben, az 30 százalékban részesedik a csalásból. Hogy ebben a kijelentésben mekkora szerepe volt a félreállításában, azzal már nem érdemes foglalkozni, de azzal igen, hogy miért lehet ezt így folytatni évek óta? Ez a Mengyi Roland a többiekhez képest lehet, hogy kis hal, főleg akkor, ha a kormány közelében lévőket nézzük. Farkas Flórián is megkerült, az 1,6 milliárd forint viszont nem! Hogy legyen neki költőpénze, újabb milliókat utaltak neki, és továbbra is élvezi a kormányfő bizalmát. Ez az igazán hajmeresztő!

Tessék mondani, mennyit kell ahhoz a mai Magyarországon a kormányközelieknek lopni, hogy legyen következménye?

Borsodban a Szent Korona mellett csúfolódott a nagyérdeművel Voldemort úr! Erről fotókkal ITT

Békéscsaba, 2016. augusztus 21.

F. I. – T. Z.

Emlékeztető: „Öt év alatt több mint 200 milliárdot tolt át a TAO-ba (társasági adóba) a kormány. Ebből épülnek a stadionok és osztanak támogatási pénzeket (amelynek egy részét vissza kell osztani szokás szerint a kiutalónak. Létezik az a pénz, amennyiért nyertes is lehetsz!) A mindenkori legnagyobb nyertes a Mészáros Lőrinc vezetésével működő felcsúti Puskás Akadémia. Épül uniós támogatással a felcsúti kisvasút is, de ha nem lesz rajta utas, akkor az unió vissza fogja követelni a 600 millió forintot. Annak érdekében, hogy legyen utas, akár Budapestig is meghosszabbítható a vasútvonal. Remélhetőleg nem így lesz. Néző és foci is kellene, nemcsak stadionok sokasága, sokszor egészen kis településen. Az sem kitétel, hogy legyen focicsapat… Elképesztő módon az idén már 300 milliárdot vonnak ki az adóalapból a TAO-ba, végképp ellehetetlenítve az egészségügyet, az oktatást, a szociális ágazatot és sok minden mást, ami a társadalom számára fontos lenne. Már ömlik kifelé a pénz a vizes vébére, az olimpiai előkészületekre, és sok más elképesztő több milliárdos beruházásokra.” (Részlet a Jócskán megemelték a TAO-ba elterelendő milliárdokat című cikkből)


Forrás:sokkaljobb.hu
Tovább a cikkre »