Ki lepődik meg? Cristiano Ronaldo döntötte el a kupafinálét!

Teljesült Massimiliano Allegri vágya: nem kellett hosszabbítást vívni az olasz Szuperkupa-döntőben. Ráadásul csapata, noha az elmúlt években ebben a sorozatban nem szerepelt olyan jól, mint például a bajnokságban, története során nyolcadszor is megnyerte a Supercoppa Italiát. (Írhattuk volna reflexszerűen, hogy a bajnok és a kupagyőztes találkozóját, de az előző idényben mindkettőt a Juventus nyerte meg Itáliában, az AC Milan a kupadöntő veszteseként szerzett jogot a részvételre. 2016-ban hasonló volt a helyzet, de akkor a lombardok tizenegyespárbajban megnyerték a trófeát, úgy lettek Szuperkupa-győztesek, hogy sem a bajnokságot, sem az Olasz Kupát nem nyerték meg.)

Az első játékrész meglehetősen eseménytelen játékot hozott, a Juve birtokolta többet a labdát, Gennaro Gattuso, a Milan edzője abban reménykedett, hogy csatárai végig tudják majd vinni valamelyik ellentámadásukat. Nem sikerült. A lombardok legnagyobb helyzete a második félidő elején Cutrone előtt adódott, de nem tudta bevenni a Juventus kapuját.

Hírdetés

Ezzel szemben Cristiano Ronaldo a 61. percben közelről Donnarumma kapujába fejelt. A portugál szupersztárnak a 30. kupadöntőjében ez volt a tizenkilencedik gólja, góljával első a Juventus színeiben elért kupagyőzelmét érte el. A lisszaboni Sporting, a Manchester United és a Real Madrid színeiben is megnyerte korábban az ország szuperkupáját, immár a Juventusszal is

A Milan az utolsó negyedórában emberhátrányban játszott, ahogyan a két csapat legutóbbi mérkőzésein többször is előfordult, piros lapot kapott valamelyik milánói játékos, ezúttal Franck Kessié. A hajrában már Gonzalo Higuaín is pályán volt, de a Milannak nem akadt helyzete.

A Juventus az 1-0-s győzelmével nyolcadszor lett az olasz Szuperkupa-győztese, ez rekord.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »