Ki kell zökkenteni a brüsszeli elit gondolkodásmódját

A Fidesz-frakció szóvivője szerint az október 2-ai magyarországi népszavazás olyan üzenet lesz Brüsszelnek, amellyel kizökkenthetik a jelenlegi, a valódi élettel nem harmonizáló gondolkodásmódot.

Halász János az M1 aktuális csatorna szerda esti műsorában ezt többek között arra reagálva mondta, hogy a dpa német hírügynökség szerda hajnali, előzetes ismertetése szerint a Die Welt című lapnak Inge Grässle, az Európai Parlament költségvetési ellenőrző bizottságának CDU-s elnöke, továbbá Alexander Graf Lambsdorff, a parlament szabaddemokrata (FDP) alelnöke egyaránt arról beszélt: az uniós támogatási pénzeket meg kellene vonni azoktól a tagországoktól, amelyek – értékelésük szerint – nem tanúsítanak szolidaritást az EU menekültpolitikájában.

A Fidesz-frakció szóvivője szerint azok nyilatkoznak ilyeneket, akik elszakadtak a valódi problémáktól és a valódi megoldások keresésétől, és akiknek fogalmuk sincs, mit jelent a hétköznapokban az, ha százezer, másfél millió migráns megjelenik az országban.

Halász János úgy vélte, azok a politikusok, akik ilyeneket nyilatkoznak, “nem értik ezt”, és őket nem az európai polgár biztonsága érdekli, hanem a migránsok ügyeivel foglalkoznak.

Ezért is fontos az október 2-ai népszavazás, amely arról szól, hogy a brüsszeli elit migránspolitikája elfogadható-e, vagy sem – emelte ki Halász János, megjegyezve: reméli, más országokban is lesz majd ilyen népszavazás.

A fideszes politikus kiemelte: a migráció biztonságpolitikai kérdés, amelynek kezelésében az első lépés, hogy Európa határait meg kell védeni.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »