Ki akarta törni az ablakot a gyerekbántalmazó férfi az ítélethirdetésnél

Hivatalos személy elleni erőszakkal gyanúsítják azt a férfit, aki a csepeli bíróságon az ellene kiskorú sérelmére elkövetett testi sértés miatt indult büntetőeljárásban az ítélethirdetés közben randalírozott és az alügyésznőre támadt.

Az eset múlt pénteken történt. Ibolya Tibor fővárosi főügyész szerint a Budapesti Nyomozó Ügyészség indítványozta a nyomozási bírónál a férfi előzetes letartóztatásba helyezését. A férfi egy 8 éves kisfiú sérelmére elkövetett testi sértés miatt állt vádlottként a Budapesti XX., XXI. és XXIII. Kerületi Bíróság elé.

A dühöngő férfi a pénteki tárgyalás rendjét már korábban többször megzavarta, amiért ki is kellett vezettetnie a bírónak a tárgyalóteremből. Ezután az ítélethirdetés alatt a férfi felkapta az előtte lévő fából készült vádlotti pulpitust és azzal a tárgyaláson részt vevő alügyész mögött található tárgyalótermi ablak felé rohant. Két erős ütéssel megpróbálta kitörni az ablakot, azért, hogy a pulpitust kidobja az ablakon. Emiatt a neki útban lévő alügyésznőt hátrálásra kényszerítette és beszorította az ügyészi és a jegyzőkönyvezetői asztal közé. Az ügyész emiatt nem tudott jogorvoslati nyilatkozatot tenni a tárgyaláson.

A férfivel szemben a bíróság lakhelyelhagyási tilalmat rendelt el. A végzés ellen az ügyész fellebbezett. A bírói döntéssel ellentétben az ügyészség úgy látja, hogy mivel a kiskorú sérelmére elkövetett erőszakos bűncselekmény miatt eljárás alá vont férfi az ellene folyó tárgyaláson újabb erőszakos cselekményt követett el, a bűnismétlés veszélye miatt nem elegendő esetében a Budapest és Pest megye közigazgatási területére elrendelt lakhelyelhagyási tilalom – írja az MTI.

Ibolya Tibor szerint az eset újabb példája annak, amikor az igazságszolgáltatás épületében a hivatalos személyeket erőszakos támadás éri.

Csatolt_cikkek: Olvasta már?Erőteljes képek a szóbeli bántalmazás fájdalmárólBántalmazott férfiak: ők is lehetnek áldozatok!Rovatok: KékfényTelepülés: MagyarországCímkék: kékfény, krimi, Magyarország, gyermekbántalmazás, ítélethirdetésForrás: 

MTI


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »