Ki akar majd utazni a fertőtlenített Diamond Princess üdülőhajón?

Ki akar majd utazni a fertőtlenített Diamond Princess üdülőhajón?

A karantén alá vont Diamond Princess óceánjáró (Fotó: MTI/EPA/Franck Robichon)

A hajót 3700 utasával helyezték karantén alá Jokohama kikötőjében még február elején, amikor az utasok között terjedni kezdett a koronavírus.

A kéthetes karantént már feloldották, és a Carnival Corp. szerint a 116 tonnás üdülőhajó egy alapos fertőtlenítés után ismét szolgálatba áll majd – olvasható a CNN cikkében.

Hírdetés

A hajón a vendégek száma 2666, míg a legénységé 1045 fő volt, és több mint 600 koronavírusos megbetegedést regisztráltak.

Jelenleg néhány utas és a legénység még a hajón tartózkodik, de miután mindenki elhagyja a fedélzetet, megkezdődik a fertőtlenítés, amelynek folyamatáról minden információ közzé lesz téve, miután a közegészségügyi hatóságok jóváhagyták azokat.

Egyáltalán nem kivételes eset, hogy egy fertőzéssel sújtott hajót visszahelyeznek a szolgálatba. A fertőtlenítés általában mindössze egy napot vesz igénybe, jelen esetben azonban a legszigorúbb kórházi fertőtlenítési előírások betartásával tisztítják meg az óceánjárót, amely több időt vesz igénybe.

Az üzemeltető vállalat elmondta, hogy az utasok biztonsága minden esetben a legfontosabb szempont, ezért alaposan megfontolták a döntést, hogy a hajót mikor helyezzék vissza a forgalomba.

A kérdés, hogy az eset milyen hatással lesz az üdülőhajó további életére, illetve mennyire csökken az érdeklődés az ázsiai hajóutak iránt a 2020-as évben a vírusveszély miatt.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »