Ki a legnépszerűbb Kézdivásárhelyen?

Ki a legnépszerűbb Kézdivásárhelyen?

A megkérdezett kézdivásárhelyi lakosok közül mindössze 11,7 százalék értékeli pozitívan a város elmúlt ötéves fejlődését – derült ki abból a közvélemény-kutatásból, melyet 2015. október 15. és november 15. között végzett Közélet és közérzet Kézdivásárhelyen, 2015 címmel a Kézdiszékért Egyesület a Bálványos Intézet szakmai segítségével.

A felmérés során 722 nagykorú kézdivásárhelyi lakost kérdeztek meg. Az eredmények 95 százalékos valószínűséggel és ą3,6 százalékos hibahatárral érvényesek – tájékoztatott tegnapi közleményében a Kézdiszékért Egyesület elnöksége és a Bálványos In­tézet.

A közvélemény-kutatás eredményei alapján a lakosság 43,4 százaléka kifejezetten negatívan értékeli az elmúlt időszakot. Az elégedetlenséget szemlélteti az is, nagyon kevesen gondolják úgy, hogy Kézdivásárhely fejlődött volna más székelyföldi városokhoz képest. A megkérdezettek 16,3 száza­léka lát fejlődést Baróthoz képest, míg Sepsiszentgyörgyhöz ké­pest 5,1, Csíkszeredához képest 2,5, Székelyudvarhelyhez képest pedig 2,3 százalék.

A helyi politikusok és közéleti személyiségek közül a legismertebb Bokor Tibor jelenlegi polgármester (93,4 százalék), őt követi Tamás Sándor megyeitanács-elnök (91,3 százalék), Johann Taierling, az Erdélyi Magyar Néppárt országos alelnöke, önkormányzati képviselő (79,4 százalék), Fejér László Ödön, az RMDSZ felső-háromszéki parlamenti képviselője (63,1 százalék), valamint Rákosi János, a Magyar Polgári Párt helyi képviselője és városi alelnöke (46,6 százalék).


Forrás:erdely.ma
Tovább a cikkre »