Ki a felelős az életemért? Életünk tudatos és öntudatlan teremtések eredménye?

Amennyiben elfogadjuk, hogy az „életünk tudatos és öntudatlan teremtések eredménye”, akkor akár a következő kérdéseket is megfogalmazhatjuk: Minden eseményért én vagyok a felelős? Az öntudatlan, a gyerekkori, esetleg az előző életbeli eseményekért is? Ki az az „én” a lényemben, aki mindent elkövet? Hol érhető tetten a teremtési aktus? Ha én vagyok a felelős mind a jó sorsomért, mind a rossz sorsomért, akkor enyém a képesség, hogy átalakítsam a sorsomat?

Belegondoltál már abban, hogy az életed alakítását a kezedbe vedd? Mert szerintem sokan még nem ismerték fel a tudatos teremtésben rejlő lehetőségeket. Készséggel elismerem, hogy könnyebb kijelenteni, hogy „én nem tehetek róla”, ez és ez a személy vagy körülmény, vagy az ilyen-olyan események/rendszer, illetve egzisztenciális/karmikus helyzetek áldozata vagyok.

A „sorsom áldozata vagyok” hozzáállás a tudatossá válásban teljes mértékben elfogadhatatlan válasz, mivel értelmes, felnőtt vagy majdnem felnőtt emberek vagyunk tele önfejlesztő képességekkel. Sőt, az isteni Énünk hitem szerint magának Istennek az alkotása, egylényegű vele, tehát maga az örök képesség és megvalósító intelligencia.

 

Aki lemond a felelősségről, az lemond a lehetőségeiről is. Az ilyen embernek nincs min csodálkoznia.

Aki felvállalja önmagát – minden hibájával együtt –, az előtt megcsillannak, felsejlenek az életben rejlő végtelen lehetőségek.

 

 

Én a határtalanság erejét választom, mert imádom a végtelen kreativitást, a csodák örökkön jelen lévő forrását, akit egyúttal bizonyos értelemben Istennek is hívok, s elutasítom a valós és valótlan bajok tudatkorlátozó hatásait. Kipróbáltam mind a két utat és döntöttem. Úgy érzem, a tudatos döntés az első lépés Isten felé, a szabadság felé, az élet csodáinak a megtapasztalása és élvezete felé. Az első lépést pedig továbbiak követhetik, amiket csakis Te tehetsz meg.

 

Most csupán ennyi szerettem volna megosztani Veled.

Hírdetés

Kérlek, olvasd el időről-időre ezt a kis eszmefuttatást, hátha felfedezel benne újabb igazságokat, amelyek csak elmélkedéssel tárják fel magukat.

 

Ha azonosulni tudsz ezzel a gondolkodásmóddal, ha egyetértesz ezzel az életszemlélettel, ha hasonló gondolkodású emberekkel szeretnél tanulni, akkor figyelmedbe ajánlom programjainkat.

 

 

Részt vehetsz programjainkon:

Önfejlesztő Műhelyeinken (beszélgetős előadásainkon)Hétvégi töltődéseinken (és Istentiszteleteinken)Bel- és Külföldi zarándoklatainkona Naptemplomunkban és a Pálos kolostorokban tartott IstentiszteleteinkenSzer-napjainkon (szent ünnepnapjainkon)Főnix programunkonÉbresztő Táborunkban

 

Csatlakozz hozzánk minden elkötelezettség nélkül! Járd velünk együtt önmagunk felszabadításának útját, melynek segítségével egységet teremthetsz önmagadban és a környezetedben, s hozzájárulhatsz a világ rendjének helyre állításához.

 

Bővebb információ:

[email protected]

 

Száraz György

Boldog napot!

The post Ki a felelős az életemért? Életünk tudatos és öntudatlan teremtések eredménye? appeared first on Boldognapot.hu.


Forrás:boldognapot.hu
Tovább a cikkre »