Ki a felelős a kiilleszkedők Szendrei utcai károkozásáért?

Ezt a kérdést tette fel szerdai sajtótájékoztatóján Szemes István, Miskolc városüzemeltetési bizottságának jobbikos tagja és Dr. Tardi Béla, az ellenzéki párt szakpolitikusa. Szerintük a városvezetés felelőtlen ingatlangazdálkodása vezetett oda, hogy az önkormányzati lakásokat a bérlők következmények nélkül bontáskész állapotba zülleszthették.

Magyar Menedék - Ősmagyar

A Jobbik szerint tendencia Miskolcon, hogy a kiilleszkedett bérlők mindenféle jogi következmény – polgári per, büntetőeljárás – nélkül tehetik tönkre az önkormányzat vagyonát, amelyet aztán az adófizetők pénzén le is kell bontani. A legerősebb ellenzéki párt politikusai ráadásul azt is valószínűsítik, hogy a Szendrei utcai bérlők – csakúgy, mint a számozott utcaiak – új bérlakásokat kaptak a városvezetéstől a „pusztítás jutalmaként”.

Hangsúlyozták azt is, jelen esetben nem a gettók megszüntetéséről van szó, hanem a telepek költöztetéséről, aminek az eredményeként előbb-utóbb újabb bérlakások jutnak majd a szenderi utcai ingatlanok sorsára. Mint mondták, a Jobbik véget fog vetni ennek a folyamatnak: a rombolók helyett Miskolc építőit fogják az önkormányzati lakásokkal segíteni, a Miskolci közmédiától pedig a valóság bemutatását fogják elvárni. Most például azt, hogy bemutassák, hova vezetett a Szenderi utcában a fideszes ingatlangazdálkodás.

Jakab Péter
Jobbik Borsod-Abaúj-Zemplén megyei sajtófőnöke


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »