Ki a felelős a kiilleszkedettek károkozásáért Miskolcon?

Ezt a kérdést tette fel szerdai sajtótájékoztatóján Szemes István, Miskolc városüzemeltetési bizottságának jobbikos tagja és dr. Tardi Béla, az ellenzéki párt szakpolitikusa. Szerintük a városvezetés felelőtlen ingatlangazdálkodása vezetett oda, hogy az önkormányzati lakásokat a bérlők következmények nélkül bontáskész állapotba zülleszthették.

A Jobbik szerint tendencia Miskolcon, hogy a kiilleszkedett bérlők mindenféle jogi következmény – polgári per, büntetőeljárás – nélkül tehetik tönkre az önkormányzat vagyonát, amelyet aztán az adófizetők pénzén le is kell bontani.

A legerősebb ellenzéki párt politikusai ráadásul azt is valószínűsítik, hogy

a Szendrei utcai bérlők – csakúgy, mint a számozott utcaiak – új bérlakásokat kaptak a városvezetéstől a „pusztítás jutalmaként”.

Hangsúlyozták azt is, jelen esetben nem a gettók megszüntetéséről van szó, hanem a telepek költöztetéséről, aminek az eredményeként előbb-utóbb újabb bérlakások jutnak majd a szenderi utcai ingatlanok sorsára.

Mint mondták, a Jobbik véget fog vetni ennek a folyamatnak:

a rombolók helyett Miskolc építőit fogják az önkormányzati lakásokkal segíteni, a Miskolci közmédiától pedig a valóság bemutatását fogják elvárni.

Most például azt, hogy bemutassák, hova vezetett a Szenderi utcában a fideszes ingatlangazdálkodás.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »