Kézilabda: Oguntoye Viktória Szlovákia, Bízik Réka a MOL Extraliga legjobbja

Kézilabda: Oguntoye Viktória Szlovákia, Bízik Réka a MOL Extraliga legjobbja

Taroltak a HC DAC Dunaszerdahely női kézilabdacsapatának játékosai a Szlovák Kézilabda Szövetség által a 2020-as esztendőre meghirdetett legjobbak között. A tíz kategóriából a sárga-kékek játékosai hatot zsebeltek be.

A Szlovák Kézilabda Szövetség meghirdette a szokásos évi voksolását, ahol a 2020-as esztendő legjobb játékosait díjazták. A kategóriánként megnevezett három-három játékosokra a szurkolók szavazhattak. A szavazáson a HC DAC játékosa is érdekeltek voltak, mi több a szavazáson taroltak, ugyanis a tíz kategóriából hatot is bezsebeltek a sárga-kék lányok.

Kiosztásra kerültek az egyes posztok mellett a Szlovákia legjobb játékosának és MOL Extraliga legjobbjának és a legjobb fiatal tehetségének járó díjak is.

Szlovákia legjobb játékosa és a MOL Extraliga legjobbja is két felvidéki játékos lett, akik a DAC-ban szerepelnek.

A szurkolók szavazatai alapján a DAC és a szlovák válogatott kapusa Oguntoye Viktória lett Szlovákia legjobb játékosa 2020-ban, aki egész éven remek formát mutatott.

Hírdetés

Meglepődtem, hogy engem szavaztak meg a szurkolók, nem számítottam rá. Nagyon örülök a díjnak, és köszönöm szépen mindenki voksát, nagyon jó érzéssel tölt el!

– nyilatkozta a DAC hálóőre a klub hivatalos honlapjának.

A MOL Extraliga legjobb játékosát is a DAC adta, ugyanis Bízik Réka hódította el ezt az elismerést. A díjátadón további négy díjat zsebeltek be a sárga-kékek játékosai, a legjobb balszélső Bízik Réka, e legjobb irányító Bízik Boglárka, a legjobb beálló Krisítna Pastorková, míg a legjobb kapusnak járó díjat Ogunotoye Viktória hódította el.

Óriási öröm és büszkeség, amit elértek játékosaink ezen a szavazáson. Külön emeli az eredmény fényét, hogy mindezt szurkolóinknak, szimpatizánsainknak köszönhetjük, hiszen az ő voksaik döntöttek, hogy a szakmai zsűri által összeállított három legjobb körül ki kerül ki kategóriagyőztesként. Mi sem mutatja jobban, hogy a kézilabda-szeretők ebben a nehéz, és felemás szezonban is mellettünk álltak, és ha személyesen nem is tudták, de online figyelemmel kísérték a klub, a csapat életét és sikereit. Köszönjük szépen a sok szavazatot, és azon leszünk, hogy a következő szezonban még jobb eredményekkel háláljuk meg, hogy ilyen sokan mellettünk, velünk vannak

– nyilatkozta a klub honlapjának Horváth Zoltán klubelnök.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »