Kézilabda: Felvidéki játékosokkal sem sikerült a bravúr a szlovák válogatottnak

Kézilabda: Felvidéki játékosokkal sem sikerült a bravúr a szlovák válogatottnak

Nem sikerült a bravúr a szlovák női kézilabda-válogatottnak, miután hazai pályán hétgólos vereséget szenvedtek Szerbia ellen a világbajnoki selejtezősorozat második szakaszának hazai odavágóján. A szlovákok keretében hat felvidéki magyar is szerepelt.

A szlovák válogatott egyik kulcsjátékosa a Mosonamagyaróváron légióskodó Szimona Szarková az utolsó pillanatban megsérült, így a szövetségi kapitánynak pótolnia kellett egyik alapemberét. A szlovák csapat 64 másodperc elteltével megszerezte a mérkőzés első gólját Erika Rajnohová révén, de a szerbek gyorsan fordítani tudtak. A szlovák válogatott kapuját a HC DAC kiválósága Oguntoye Viktória védte, aki a mérkőzés elején Lavko hetesét is kivédte.

A hazaiak Bízik Réka góljainak is köszönhetően a 9. percben 4-2-re vezettek, a szerbek sok hibával játszottak az elején. A szlovák vezetéshez kellett a remekül védő Oguntoye is. A szerbek a 18. percben kiegyenlítettek és 6-6 állt az eredményjelzőn. Az első félidő végéig partiban volt a jóval esélyesebb ellenfelével a szlovák csapat. A hazaiak két góllal is vezettek 9-7-re, de a szerbek jól hajráztak és 13 másodperccel a szünet előtt megszerezték a vezetést és 11-10-re megnyerték az első félidőt.

Hírdetés

Szünetről visszatérve a szerbek a 33. percben először kerültek kétgólos előnybe, Lavko góljával 13-11-re vezettek. A második félidőben a szlovák védelem gyengébben muzsikált a kelleténél, amit a szerbek gólokkal büntettek meg, a 42. percben még négygólos előnybe került a szerb válogatott. A szlovákok szövetségi kapitánya Pavol Streicher időt kért, majd egy sikeres hétméteres után a felvidéki Lancz Barbora 19-16-ra csökkentette a szlovák válogatott hátrányát, de a bravúr így is elmaradt. A második félidőben a szlovák válogatottnak sok esélye nem volt, a szerbek szinte végig uralták a második félidőt, így magabiztosan győztek Vágsellyén.

A találkozó hajrájában három gólnál közelebb már nem tudták felzárkózni a szlovákok, az esélyesebb szerbek igazolták a papírformát és a hajrában újabb gólokat szerezve hétgólos győzelmet arattak, és előnnyel várhatják a szerdai visszavágót.

A szlovák csapat két legeredményesebb játékosa két felvidéki játékos volt, a Mosonmagyaróvár kiválósága Lancz Barbora hat gólt, míg a DAC játékosa Bízik Réka öt gólt szerzett. A keretben további magyar játékosok is szerepeltek, Bízik Boglárka, Pénzes Mónika és Hudák Emma, azonban ők nem iratkoztak fel a góllövők közé.

A visszavágóra szerdán Belgrádban kerül sor.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »