Kézilabda: A Fradi hat góllal nyerte a Győr elleni rangadót

Kézilabda: A Fradi hat góllal nyerte a Győr elleni rangadót

A magyar női kézilabda-bajnokság (K&H női liga) szerda esti szuperrangadóján a magyar bajnokság két nagy gigásza a Ferencváros és a bajnoki címvédő Győr mérkőzött meg.

A világbajnoki szünet előtt igazi szuperrangadót rendeztek a női kézilabda-bajnokságban, miután a Ferencváros hazai pályán fogadta a nagy rivális Győri ETO együttesét. A találkozó előtt az FTC 80 esztendős világbajnokát, Takácsné Giba Mártát köszöntötte Kubatov Gábor klubelnök, valamint az MKSZ elnöksége nevében Kökény Beatrix.

A találkozón fergeteges, igazi derbi hangulat uralkodott, közel 1100 néző váltott jegyet a szerda esti összecsapásra.

A találkozó az első perctől kezdve parázs csatát hozott, hiába szerezte meg a vezetést a vendég Győr, a hazaiak egyenlíteni tudtak. A 9. percben pedig a mérkőzésen először a vezetést is megszerezte a Ferencváros, többek között Böde-Bíró Blanka remek védéseinek köszönhetően. Az első negyedóra után az ETO kettős emberhátrányba is került, de a házigazdák ezt nem tudták kihasználni, mivel nem szereztek gólt.

Egészen a 19. percig szorosan alakult az eredmény, egyik csapat sem tudott többgólos előnyt kiépíteni. Ezt követően a Fradi jobb kapusteljesítményének és átlövéseinek köszönhetően 11-8-ra is meglépett.

A hazaiak az első félidő végén domináltak és ötgólos előnyt építettek ki a szünetre. A ferencvárosi lányok 16-11-re megnyerték az első játékrészt.

Szünetről visszatérve a címvédő igyekezett faragni hátrányából, ami részben sikerült is és két gólra le is dolgozták hátrányukat, de a Fradi kapusa ezt követően is remek teljesítményt nyújtott. A Ferencváros pedig a győri hibákat kihasználva, valamint Böde-Bíró Blanka bravúrjainak köszönhetően ismét többgólos előnybe került, a 47. percben már 25-19-re is vezetett a Fradi. Nem egész kilenc perccel a vége előtt a Ferencváros előnye már hét gólra nőtt.

Hírdetés

A Győr ezen az estén nem tudott mit kezdeni a Fradi remek formában védő kapusával és sok hibával is játszottak.

A Fradi végül hat góllal győzte le legnagyobb riválisát a bajnokságban és a vesztett pontok számát tekintve néggyel jobb jelenlegi vetélytársánál a K&H ligában. Ezzel tovább húzódik a közel négyéves széria, ugyanis a bajnoki címvédő Győri Audi ETO KC 2019. december 29. óta képtelen nyerni az FTC-Rail Cargo Hungaria vendégeként.

Női kézilabda-bajnokság (K&H női liga), 9. forduló:

FTC RAIL CARGO HUNGARIA–GYŐRI AUDI ETO KC 28–22 (16–11)

Elek Gyula Aréna, 1100 néző. V: Bíró Á., Kiss O.

FTC: Böde-Bíró – Malestein 1, Lekics 6 (1), Edwige, Tomori, Bölk 8, Márton G. Csere: Mészáros (kapus), Klujber 6, Cvijics 7, Hársfalvi, Kisfaludy, Simon P., Kovács A. Vezetőedző: Allan Heine Pedersen

GYŐR: Toft – Hovden 2, Rju Un Hi 1, Oftedal 1, Brattset 5, De Paula, Szöllősi-Schatzl 2. Csere: Duijndam (kapus), Haugsted 1, Kristiansen 4 (4), Nze Minko 2, Blohm 1, Győri-Lukács 3. Vezetőedző: Ulrik Kirkely

Egy ilyen meccsen tényleg bármi lehet. Sosem lehet abból következtetéseket levonni, hogy melyik csapat milyen teljesítményt nyújtott korábban a bajnokságban és a Bajnokok Ligájában. Ez a mérkőzés mindig más, az elmúlt évek azért ezt bebizonyították. Nagyon örülök, hogy szépen kezdünk kiegyenesedni, remélem, hogy ez megy tovább előre”

– nyilatkozta a rangadót követően a Ferencváros kapusa, Böde-Bíró Blanka.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »