Kézi-vb: reális cél a továbbjutás

Kézi-vb: reális cél a továbbjutás

A csoportból való továbbjutás a célja a magyar férfikézilabda-válogatottnak a ma kezdődő franciaországi világbajnokságon.

A magyar válogatott pénteken játssza első mérkőzését, Németország ellen, a csoportban még Horvátország, Chile, Szaúd-Arábia és Fehéroroszország szerepel. Xavier Sabaté szövetségi kapitány és a veterán játékos, Nagy László is azt mondta: a felkészülés jól sikerült, de van mit javítani, így a csoportból való továbbjutás a reális cél.

„Valóban jó volt a csapatnál a hangulat, igazából az első két felkészülési meccs is ezt mutatta. Jó volt a játékkép. Minden tiszteletem a szlovák, illetve a cseh csapatnak, de nem a világválogatott ellen kellett játszani. Megerősítve a szövetségi kapitány szavait, hogy reálisan kell értékelni a teljesítményünket, önbizalom szempontjából valóban jót tett a lelkünknek. Szerintem mindenki elégedett lehetett önmagával, a csapattal és a hangulattal, a szurkolókkal, de tudjuk, hogy van még mit javítani, fogunk is, és már javítottunk is” – nyilatkozta Nagy László.

Mint ismert, múlt év végén Szlovákia után Csehországot is legyőzte a januári világbajnokságra készülő férfikézilabda-válogatottunk, megnyerve ezzel a Provident Karácsony Kupát.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »